Mijn server werkt niet, wat kan ik doen

Geschatte leestijd: 4 min

Introductie: Mijn server werkt niet, wat kan ik doen?

In dit artikel gaan we in op een aantal veelvoorkomende problemen waardoor je Cloud VPS, Pure Performance VPS of Dedicated Server niet goed werkt. Om dit probleem op te lossen, gaan we de oorzaken in twee categorieën verdelen:

1. Administratieve redenen
  2. Technische problemen

Administratieve redenen

Onze diensten worden maandelijks, driemaandelijks, jaarlijks of om de twee jaar gefactureerd en als je vergeet de factuur op tijd te betalen, kan je server account worden opgeschort of zelfs beëindigd. Om te voorkomen dat je server wordt opgeschort vanwege onbetaalde facturen, raden we je aan om je facturatie op automatische verlengen in te stellen. Zorg er ook voor dat je jouw inbox (of spamfolder) controleert op snel.com-waarschuwingsmails.

Dit zijn een aantal stappen die je naar de oorzaak moeten leiden van waarom je server niet werkt:

Stap 1: Check de server status

Log in op het klantenpaneel van Snel.com en controleer de status van uw Cloud VPS, Pure Performance VPS of Dedicated Server. We onderscheiden 3 statusindicaties:

• actief
  • geschorst
  • in afwachting

Status geschorst. Controleer in dit geval het dashboard voor meldingen over abuse klachten. Als er dergelijke problemen zijn, zorg er dan voor dat je deze op tijd oplost. Meer informatie over het oplossen van abuse tickets vind je hier.

Onze systemen zijn geautomatiseerd en services worden automatisch opgeschort/beëindigd nadat de vervaldatum is verstreken, tenzij jij je service verlengt. Je kunt dit handmatig of automatisch doen, maar we raden u aan om je betalingen op automatische verlenging in te stellen.

Als de status “in behandeling” is, vooral wanneer de orderfactuur betaald is met een cryptocurrency, zou dit erop wijzen dat de server nog niet klaar is voor gebruik totdat de betaling officieel is bevestigd.

Als de server status actief is, maar je toch problemen ondervindt met de server, geeft dit aan dat er geen administratieve problemen zijn (onbetaalde facturen, lopende abuse-claims of dergelijke), dus gaan we verder met het oplossen van problemen vanuit een technisch aspect.

Technische problemen

Je server kan ook om technische redenen problemen ondervinden. In de volgende stappen zullen we je door verschillende veelvoorkomende checks leiden om de juiste oorzaak van het probleem te identificeren waardoor je server niet goed werkt.

Stap 1: Heb je toegang tot je server via KVM?

Soms kun je de server niet op de gebruikelijke manier bereiken (middels SSH). Dat is waar KVM goed van pas komt. We hebben een aantal artikelen op een rij gezet over het gebruik van KVM. Hoe deze wordt gebruikt, hangt af van het type server dat je gebruikt:

Vanuit het klantenpaneel heb je toegang tot de KVM-beheerconsole om te controleren of de server correct is opgestart in het besturingssysteem en/of de netwerkconfiguratie correct is. Als je problemen ondervindt met KVM, kun je een KVM (AKA BMC)-reset uitvoeren om veel van de problemen op te lossen die kunnen optreden tijdens de KVM-verbinding. Meer informatie over het resetten van KVM en een stapsgewijze handleiding vindt je in dit artikel.

Stap 2: Beheer de firewall en de netwerkconfiguratie

Als je je kunt aanmelden bij de KVM-console, zou je andere problemen met de netwerktoegankelijkheid moeten kunnen oplossen. Sommige verbindingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door firewall configuraties. Vanwege vele verschillende firewalls op verschillende systemen is het moeilijk om specifieke instructies te geven, maar bij deze een algemene richtlijn zijn:

• a.) Controleer de firewall-instellingen van je besturingssysteem en/of schakel de firewall van het besturingssysteem uit om te controleren of dit het probleem veroorzaakt. Als de firewall is ingesteld om bepaalde poorten of services te blokkeren, kan dit ervoor zorgen dat je geen verbinding kunt maken.
  • b.) Voor ons CloudVPS-platform kan ook een firewall op de hypervisor zijn ingeschakeld, waardoor je mogelijk problemen krijgt met toegang tot jouw server. We hebben uitgebreide informatie over de firewall in de hypervisor die je hier kunt vinden.

Het is ook belangrijk om je netwerkconfiguratie te beheren, die kan worden bekeken vanuit jouw klantenpaneel.

Ga naar > Services > Klik op de gewenste server> Meer > Netwerk Interfaces.

Op deze pagina staan ​​alle IP-adressen die van jou zijn. OPMERKING: Als je een ander IP-adres gebruikt dan hieronder vermeld, wordt je server opgeschort!

Stap 3: Controleer je disks

OPMERKING: Deze stap is exclusief voor gebruikers met dedicated servers en niet voor gebruikers van VPS’en!

Je server kan een defecte harde schijf hebben of in sommige gevallen beschadigde of ontbrekende bestanden, die mogelijk problemen met het functioneren ervan kunnen veroorzaken. Er zijn veel tools en methoden om deze controles uit te voeren, maar we gaan deze uitleggen op basis van het type RAID-array en de controller die op je server aanwezig is.

IDRAC RAID CONTROLLER

Als je regelmatig niet kunt inloggen op je server, kun je KVM (iDRAC) gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot een console op de server, zelfs om de BIOS of RAID-controller in te stellen. Maak om te beginnen verbinding met de iDRAC-webinterface met behulp van het gedefinieerde IP-adres met de beheerdersreferenties.

• Ga in de iDRAC-webinterface naar Opslag > Fysieke Disks
  • Selecteer de fysieke schijf die alle informatie over de beschikbare harde schijf zal bieden, inclusief het huidige gezondheidsrapport en de mogelijke problemen.

SOFTWARE RAID CONTROLLER

Echte software-RAID wordt meestal uitgevoerd via software die op een besturingssysteem is geïmplementeerd. Dat gezegd hebbende, software-RAID kan ook buiten het besturingssysteem worden uitgevoerd Gebruik makend vanBIOS-based software RAID. BIOS-software RAID wordtgeconfigureerd via software op het BIOS level. Ongeacht of RAID is geconfigureerd via het besturingssysteem of BIOS, beide vormen worden beschouwd als software-RAID. Problemen binnen software RAID veroorzaken niet altijd zichtbare symptomen, maar dat kan wel. Lees dit artikel voor meer informatie over software-RAID en hoe je deze kunt beheren.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je het verschil kunt begrijpen tussen administratieve en technische problemen die een mogelijke reden kunnen zijn waarom jouw server niet goed werkt. Als de oplossing voor jouw probleem hierboven niet wordt vermeld, kun je contact opnemen met onze supportafdeling.