Hoe je KVM op je VPS kunt gebruiken

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je toegang krijgt tot jouw KVM

In dit artikel, leer je hoe je toegang krijgt tot KVM (Kernal-based Virtual Machine) op een VPS server. Met KVM kun je Linux veranderen naar een hypervisor waarmee een hostmachine meerdere virtuele omgevingen kan draaien.  Dit zou je ook wel guests of virtuele machines (VM’s) kunnen noemen.

Vereisten

Stap 1: Klik op het klantenpaneel via onze website

snel.com website

Stap 2: Log in op het klantenpaneel

log in clientarea

Stap 3:  Diensten

Selecteer linksboven het hamburgermenupictogram en navigeer vervolgens naar het tabblad Diensten door erop te klikken. Selecteer nu jouw VPS.

VPS tab select

Nadat je op het tabblad Diensten hebt geklikt, kun je nu jouw gewenste VPS selecteren waarvoor je de KVM wilt gebruiken.

Select cloud vps

Stap 4: Console

Selecteer de Console-optie naast de rode pijl door erop te klikken. Nadat je erop hebt geklikt, verschijnt er een nieuwe webpagina, zorg ervoor dat deze wordt geladen. Nadat het volledig is geladen, word je verbonden met de KVM.

KVM select

Als je eenmaal verbinding hebt gemaakt met de KVM, zie je helemaal links een tabblad met een kleine pijl erop. Dit is het tabblad predefined keys waarmee je voorgedefinieerde opdrachten kunt selecteren, zoals (Alt + Ctrl + Del, Win-toets … enz.).

Predefined keys select

Nadat je op het tabblad predefined keys hebt geklikt, kun je nu kiezen welke je wilt gebruiken. Als je niet weet welke je moet gebruiken, plaats je  decursor op de pictogrammen. Hiermee zie je een stukje  informatie over de functionaliteit van de key.

Predefined key selected

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist verbinding met de KVM gemaakt. Je hebt ook geleerd waar je de predefined keys kunt vinden. Je kunt via de SSH-methode verbinding maken met jouw Linux-server en als dat niet werkt, kun je KVM gebruiken. Let op: KVM is niet de primaire methode om toegang te krijgen tot een server.