Hoe je KVM kunt gebruiken op Supermicro servers

Introductie

Mocht jouw server zo nu en dan niet toegankelijk zijn op de normale manier (SSH),  dan kun je KVM (IPMI) gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot de console van jouw server. Je kunt zelfs jouw BIOS of RAID-controller in te stellen. Je kunt jouw KVM ook gebruiken als je handmatig een besturingssysteem vanaf een ISO wilt installeren.

In dit artikel leer je hoe je via het klantenpaneel de KVM console op een Supermicro server kunt openen.

Vereisten

Stap 1: Log in op jouw klantenpaneel

Log via de onderstaande url in op jouw klantenpaneel:
https://my.snel.com/clientarea/

en-clientarea-login

Stap 2: Selecteer de server

Klik op de server waarvan je de KVM console wilt openen.

select budget server

Stap 3: Open de KVM Pagina

Navigeer naar de KVM tab en klik op Visit the KVM page.

client area kvm budget

Stap 4: Log in op jouw KVM pagina

Gebruik de inloggegevens die je in de vorige stap op het KVM-tabblad van jouw dedicated server kunt vinden.

kvm login credentials

supermicro kvm login

Stap 5: Start de virtuele console

Navieer naar Remote Control .

supermicro kvm dashbaord

Klik op Launch Console.

supermicro launch console

Klik op Keep.

supermicro kvm keep

Open de jviewer.jnlp.

Launch jviewer

Start de applicatie door te klikken op Run.

run java applet

Stap 6: Gebruik de KVM console

Je kunt nu jouw KVM console gebruiken.

supermicro kvm console

Conclusie

Gefeliciteerd, je kunt nu de KVM-console van jouw Supermicro server openen. Mocht je gebruik willen maken van de rechtermuisklik in KVM-console, dan kun je dit artikel lezen om te leren hoe je de rechtermuisknop kunt emuleren.