Los problemen met Remote Desktop Services (RDS) op

Geschatte leestijd: 4 min

Prestatie- en verbindingsproblemen met Remote Desktop Services oplossen

Een trage of haperende Remote Desktop Services (RDS)-verbinding is het laatste waar je mee te maken wilt krijgen wanneer je probeert toegang te krijgen tot jouw virtuele Windows Server (VPS). Stel je ziet het bericht “Er is een interne fout opgetreden” van Microsoft wanneer je de Remote Desktop Client op je lokale computer probeert te starten waardoor iedere verbinding wordt verhinderd. Problemen met RDS-prestaties en verbindingsproblemen oplossen kan lastig zijn omdat de hoofdoorzaak(en) van een bepaald probleem misschien niet duidelijk is (zijn). Vaak moet je experimenteren en moet je vallen en opstaan ​​om de meeste problemen op te lossen. De oplossingen variëren van eenvoudig tot complex. Dit artikel is opgesplitst in twee delen: het eerste deel beschrijft drie werkwijzen om af te gaan wanneer de Remote Desktop Client op de client niet werkt; en het tweede deel beschrijft 2 eenvoudige benaderingen om RDS-latentie- en prestatieproblemen op te lossen.

Problemen met Remote Desktop Client oplossen

Herstart de Remote Desktop Services

Naast het gewoon opnieuw opstarten van de client, is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt proberen als de Remote Desktop Client niet werkt op jouw lokale computer, het starten/herstarten van de Remote Desktop Services en Remote Desktop Services UserMode Port Redirector-services.

• Gebruik Windows Key-R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  • Typ services.msc en klik op OK om het Services-console te starten.
  • Scroll naar beneden totdat je de vermeldingen voor de Remote Desktop Services en Remote Desktop Services UserMode Port Redirector-services vindt.
  • Als de services niet actief zijn, start je ze.
  • Als de services al actief zijn, start je ze opnieuw op.
  • Probeer de Remote Desktop Client opnieuw te openen.

De hint voor je gebruikersnaam resetten

Nadat je voor het eerst verbinding hebt gemaakt met je VPS, slaat de Remote Desktop Client de ingevoerde gebruikersnaam op voor authenticatie. Wanneer de Remote Desktop Client niet werkt, kan het resetten van de gebruikersnaamhint soms het probleem oplossen.

• Gebruik Windows Key-R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  • Typ regedit en klik op OK om de Register-editor te starten. Zorg ervoor dat je op Ja klikt als je wordt gevraagd “Wil je toestaan ​​dat deze app wijzigingen aan je apparaat aanbrengt?”
  • Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Terminal Server Client\Servers.
  • Klik op de server waarmee je verbinding probeert te maken in het linkervenster.
  • Klik in het rechterpaneel met de rechtermuisknop op de toets UsernameHint en selecteer Wijzigen in het menu.
  • Verwijder de hint voor de gebruikersnaam in het veld Value data en klik op OK.
  • Start de lokale computer opnieuw op en probeer de Remote Desktop Client opnieuw te openen.

SendCorrelationId-sleutel instellen

Als geen van de voorgaande benaderingen succesvol was, is een derde benadering het instellen van een SendCorrelationId-sleutel met behulp van de Register-editor voor RDS.

• Gebruik Windows Key-R om het Run diloogvenster te openen.
  • Typ regedit en klik op OK om de Register-editor te starten. Zorg ervoor dat je op Ja klikt als je wordt gevraagd “Wil je toestaan ​​dat deze app wijzigingen aan je apparaat aanbrengt?”
  • Navigate to HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Terminal Server Client.
  • Klik met de rechtermuisknop in het rechterpaneel en selecteer Nieuw gevolgd door Sleutel in het menu.
  • Voer SendCorrelationId in voor de nieuwe sleutelnaam in het linkerdeelvenster.
  • Nadat de sleutel is gemaakt, klik je erop en klik je met de rechtermuisknop op de standaardsleutel in het rechterdeelvenster en selecteer je Wijzigen in het menu.
  • Typ 00000000 in het veld Value data en klik op OK.
  • Start de lokale computer opnieuw op en probeer de Remote Desktop Client opnieuw te openen.

2. RDS-latentie- en prestatieproblemen oplossen

Zorg ervoor dat de optie Opnieuw verbinden is geselecteerd

Een eenvoudige manier om intermitterende RDS-verbindingsproblemen op te lossen, is ervoor te zorgen dat de optie Opnieuw verbinden als de verbinding wordt verbroken, is geselecteerd op de client.

• Gebruik Windows Key-R om het Run diloogvenster te openen.
  • Typ mstsc en klik op OK om de Remote Desktop Connection-console te starten. U kunt ook Remote Desktop Connection typen in de zoekbalk van Windows.
  • Klik op het tabblad Ervaring.
  • Zorg ervoor dat de optie Opnieuw verbinding maken als de verbinding wordt verbroken is geselecteerd.

Schakel UDP in

RDS werkt met TCP, UDP of beide, waarbij de service automatisch het beste protocol selecteert om de prestaties te optimaliseren. In sommige gevallen kan RDS op de client en/of server zijn geconfigureerd om alleen TCP te gebruiken, wat extra latentie kan veroorzaken, aangezien gemiste of verloren pakketten opnieuw worden geprobeerd. Het instellen van RDS om zowel TCP als UDP te gebruiken, kan de prestaties verbeteren.

Op de externe server:

• Gebruik Windows Key-R om het dialoogvenster run te openen.
  • Typ gpedit.msc en klik op OK om de Groepsbeleid-editor te starten. Je kunt ook Edit group policy typen in de zoekbalk van Windows.
  • Navigeer onder Computerconfiguratie naar Beheersjablonen, >Windows-componenten > Remote Desktop Services, >Remote Desktop Session Host strong, > Connections
  • Dubbelklik in het rechterdeelvenster op RDP-transportprotocollen selecteren.
  • Wanneer het venster RDP-transportprotocollen selecteren wordt geopend en Not Configured of Disabled is geselecteerd, kiest RDS al de beste protocollen (TCP/UDP) om de prestaties met de client te optimaliseren.
  • Als Enabled is geselecteerd en Use only TCP of Use UDP or TCP is geselecteerd onder Transporttype selecteren, wijzig je de geselecteerde optie in Use both UDP and TCP en klik je op Toepassen gevolgd door Ok.

Op de client:

• Gebruik Windows Key-R om het Run dialoogvenster te openen.
  • Typ gpedit.msc en klik op OK om de Groepsbeleid-editor te starten. Je kunt ook Edit group policy typen in de zoekbalk van Windows.
  • Navigeer onder Computerconfiguratie naar Beheersjablonen, > Windows-componenten, > Remote Desktop Services strong, >Remote Desktop Connection Client.
  • Dubbelklik in het rechterdeelvenster op Turn Off UDP On Client.
  • Wanneer het venster Turn Off UDP On Client wordt geopend en Not Configured of Disabled is geselecteerd, is de client al ingesteld om zowel TCP als UDP te gebruiken om de prestaties te optimaliseren bij verbinding met de externe server.
  • Als Enabled is geselecteerd, wijzig je de selectie in Disabled en klik je op Toepassen gevolgd door Ok.

Maak verbinding met je externe server om te meten of de prestaties zijn verbeterd.

Conclusie

Zoals eerder vermeld, kunnen RDS-prestaties en verbindingsproblemen worden veroorzaakt door veele verschillende (onderliggende) problemen, waardoor ze soms moeilijk te vinden en op te lossen zijn. De benaderingen die in dit artikel worden genoemd, zijn echter een goed startpunt voordat je jaan de slag gaan met meer gecompliceerde manieren om problemen met externe desktopservices op te lossen.