Wachtwoord herstellen op Windows Server 2019/2016/2012 R2

• Support
  • Wachtwoord herstellen op Windows Server 2019/2016/2012 R2

Introductie

Hoe je jouw wachtwoord herstelt op Windows Server 2019/2016/2012 R2. Dit is een stapsgewijze handleiding om het beheerdersaccount te ontgrendelen, je wachtwoord te resetten of and reset password of deze volledig te wissen. Deze handleiding is van toepassing op:

• Windows Server 2019
  • Windows Server 2016
  • Windows Server 2012 r2

NB: Maak voordat je een herstel uitvoert, een back-up van je VPS of Dedicated Server. Snel.com biedt snapshots voor VPS-klanten, maar zorg ervoor dat je een back-up van je gegevens hebt voordat je verder gaat. Snel.com is niet verantwoordelijk voor verlies van gegevens.

Stap 1: Zet de server in de herstelmodus

OPMERKING: De procedure voor de herstelmodus voor CloudVPS is anders dan voor de dedicated servers.

Zowel onze Cloud VPSen als de dedicated servers hebben een recovery mode optie die beschikbaar is in jouw klantenpaneel. De herstelmodus wordt gebruikt voor onderhouds-, herstel- en testdoeleinden. In dit artikel zullen we beschrijven hoe je de server in herstelmodus kunt zetten en de systeemherstelschijf kunt gebruiken om je wachtwoord te herstellen of te wijzigen.

• Ga naar services > selecteer de server > Meer> Server herstel

• Kies sysrescd-x86-64 in het vervolgkeuzemenu en voer je serverwachtwoord in.

Stap 2: Log in na het inschakelen van de herstelmodus

De server zal opnieuw opstarten in de herstelmodus. Het kan even duren voordat je jouw instance console kunt zien terwijl de server opnieuw wordt opgestart. De inlogmethode op je console hangt af van welke van de 3 servertypes je gebruikt:

Als je Cloud VPS gebruikt, volg je deze stappen voor de KVM-console:

Dedicated servers met IDRAC console

Supermicro budget server KVM access

CLOUD VPS-CONSOLE NA OPNIEUW OPSTARTEN IN HERSTELMODUS

Op een dedicated server moet je inloggen via KVM en handmatig de console starten en inloggen als root (gebruik het root-wachtwoord dat is opgegeven bij de servergegevens in jouw klantenpaneel).

DEDICATED SERVER KVM CONSOLE IN RECOVERY MODUS

3. Koppel het Windows-apparaat

Nadat we de server in de herstelmodus hebben gezet en op de console zijn ingelogd, gebruiken we de opdrachtprompt om de volgende opdrachtreeks in te voeren:

• Zoek het juiste Windows-apparaat door fdisk te typen. Zoek naar het hoofd Windows-systeemapparaat. Normaal gesproken is dit het apparaat van het NTFS-type met een vergelijkbare grootte als de VPS-schijf. Gebruik voor deze tutorial /dev/sda2 maar het kan ook zijn vermeld als vda2. In dit geval hebben we 2 partities: sda1 en sda2. We kunnen zien dat de sda1 kleiner is dan de sda2, wat betekent dat sda1 onze systeempartitie is en sda2 onze opstartpartitie.
# fdisk -l

Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 * 2048 1126399 1124352 549M 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2 1126400 167770111 166643712 79.5G 7 HPFS/NTFS/exFAT
  • Maak een map met koppelpunten.
# mkdir /mnt/win

• Probeer de Windows-systeemschijf te koppelen.
# mount /dev/sda2 /mnt/win
  • Als het koppelen is gelukt, gaat je verder met het volgende gedeelte. De koppeling kan fouten bevatten als het systeem niet netjes werd afgesloten in stap één.
The disk contains an unclean file system (0, 0). Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Falling back to read-only mount because the NTFS partition is in an unsafe state.
Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting.)
  • Als de koppeling fouten bevat, zoals hierboven weergegeven, wordt het Windows-apparaat gekoppeld als alleen-lezen. Voordat we de fout kunnen corrigeren, moet je de schijf eerst ontkoppelen.
# umount /dev/sda2

• Terwijl de schijf is ontkoppeld, voer je ntfsfix uit om de afsluitfout op te lossen. Vervang /dev/sda2 met jouw partitie.
# ntfsfix /dev/sda2
... NTFS partition /dev/sda2 was processed successfully.

• Nadat ntfsfix is ​​voltooid, probeer je het apparaat te koppelen.
# mount /dev/sda2 /mnt/win

Stap 5: Ontgrendel het account

• Navigeer naar de map C:\Windows\System32\config, die nu is aangekoppeld in SystemRescue onder /mnt/win
# cd /mnt/win/Windows/System32/config/

• Start chntpw in interactieve modus, met behulp van de standaard Security Account Management (SAM) database
# chntpw -i SAM
1 - Edit user data and passwords
2 - List groups
    - - -
9 - Registry editor, now with full write support!
q - Quit (you will be asked if there is something to save)

• Druk op 1 + ENTER om gebruikerswachtwoorden te bewerken. Er verschijnt een gebruikerslijst.
| RID -|---------- Username ------------| Admin? |--Lock?--|
| 01f4 | Administrator                  | ADMIN  |dis/lock |
| 01f5 | Guest                          |        |dis/lock |
| 03e9 | client_24505_3                 | ADMIN  |dis/lock |
Please enter user number (RID) or 0 to exit: [03e9]

• Voer het RID-nummer in voor het account dat je wilt bewerken.
- - - - User Edit Menu:
1 - Clear (blank) user password
2 - Unlock and enable user account [seems unlocked already]
3 - Promote user (make user an administrator)
4 - Add user to a group
5 - Remove user from a group
q - Quit editing user, back to user select
Select: [q] > 1
  • Kies een optie uit het menu. Kies voor deze zelfstudie 1 om het wachtwoord te wissen.
    Password cleared!
  • VoerQin om het gebruikersmenu te verlaten.
  • Voer Qin om chntpwaf te sluiten.
Hives that have changed:
# Name 0 <SAM> Write hive files? (y/n) [n] : y
  • Voer Yin om de SAM-component op te slaan.

stap 6: Ontkoppel het Windows Device

• Ga naar de hoofdmap.
# cd /
  • Ontkoppel het Windows device.
# umount /mnt/win

Stap 7: Verlaat de recovery modus en herstart het apparaat.

• Navigeer naar de serverinformatiepagina in het klantenpaneel
  • Selecteer je Windows-server > Meer
  • Klik op Herstelmodus uitschakelen
  • Wacht tot de server opnieuw is opgestart met het standaard geïnstalleerde besturingssysteem

Stap 8: Log in en stel een sterk wachtwoord in.

Je moet inloggen op de server via de webconsole (meer informatie over VPS KVM, dedicated server IDRAC and budget server KVM console) vanaf uw dashboard om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen. Remote Desktop Protocol (RDP) staat geen aanmelding met lege wachtwoorden toe.

• Log in met je gebruikersnaam en laat het wachtwoordveld leeg. De procedure voor het opnieuw instellen van het wachtwoord met SystemRescue verwijdert het wachtwoord volledig.
  • Klik op de Send CtrlAltDel knop, in de rechterbovenhoek van de webconsole.
  • Voer een nieuw, sterk wachtwoord in voor je gebruikersaccount in Windows.

Conclusie

In dit artikel hebben we een stapsgewijze handleiding gegeven om de server voor te bereiden op de herstelmodus en het wachtwoord in VPS en speciale Windows Server te herstellen en/of te wijzigen met behulp van de reddingsschijf.