Gebruikerswachtwoord in Windows Server 2012 wijzigen

Introductie

Vandaag leren we je hoe je een wachtwoord van een gebruiker kan veranderen in Windows Server 2012.

Vereisten

• VPS of Dedicated Server met Windows Server 2012 ge├»nstalleerd.
  • Je moet ingelogd zijn als administrator.

Step 1: Log in met RDP in Windows Server 2012.

Maak verbinding met jouw server met de logingegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Step 2: Het wachtwoord veranderen

Klik op het Windows logo linksonder in de hoek.

Windows Server 2012

Vervolgens klik je op Control Panel.

Windows Server 2012 Start

Vervolgens klik je op Change account type, dat onder User Accountsstaat.

Windows Server 2012  Control Panel

Kies van welke gebruiker je het wachtwoord wilt veranderen.

Windows Server 2012  Choose user

Klik vervolgens op Change the password.

Windows Server 2012  Change password

Hier verander je je wachtwoord. Typ eerst je huidige wachtwoord en vervolgens kies je het nieuwe wachtwoord. Vervolgens klik je op Change password.

Windows Server 2012  Insert password

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt geleerd hoe je een wachtwoord van een gebruiker kunt veranderen.