Een nieuwe gebruiker aanmaken in Windows 10

Introductie

Wij hebben op onze servers ingebouwde beheerderdersaccount ingeschakeld. Hoewel gebruikers met dit account wel op afstand kunnen inloggen raden we je toch aan om toch eigen gebruikers aan te maken zodat je de veiligheid en bruikbaarheid van jouw servers kunt verhogen. In deze tutorial leer je hoe je een nieuwe gebruiker kunt aanmaken in Windows 10.

Vereisten

• Windows 10
  • Een internetverbinding
  • Toegang tot beheerdersinstellingen

Stap 1: Log in als Beheerder

Remote Desktop Connections is standaard ingeschakeld op jouw server. Je kunt op jouw RDP server inloggen met de logingegevens die je hebt ontvangens tijdens de oplevering van jouw server.

Stap 2: Nieuwe gebruiker aanmaken

We maken een nieuwe gebruik aan met de gebruikersnaam MyUser. Mocht je een andere naam willen gebruiken dan kun je MyUser vervangen met de gewenste gebruikersnaam. Het is verstandig om spaties en speciale tekens in gebruikersnamen te vermijden, gebruik in plaats daarvan volledige namen. Klik op Start -> typ “this pc” -> klik met de rechtermuisknop op “this pc” -> Klik op “Manage”:

Windows-10-Add-User-01

Ga naar “Computer Management”. Dubbelklik “Local Users and Groups”. Klik met je rechtermuisknop op “Users” en klik vervolgens op “New User…”:

Windows-10-Add-User-02

Vul op het volgende scherm de gebruikersnaam, de volledige naam van de gebruiker en het wachtwoord in (doe dit tweemaal). Verwijder het vinkje bij “Password never expires” if you wish” en vink “Password never expires” aan als je dat ook wilt. Klik vervolgens op “Create”:

Windows-10-Add-User-03

Stap 3: Een andere gebruiker toevoegen

We raden je aan ook ook andere gebruikers toe te voegen voor administratieve doeleinden. Het is niet raadzaam om alle gebruikers beheerdersmogelijkheden te geven. Daarom is het verstandig om een beheerder aan te maken met de naam MyAdmin, je kunt dit doen door de voorgaande stappen de herhalen.

Stap 4: Gebruikerstype wijzigen

Je kunt het gebruikerstype veranderen van Standard naar Administrator.
Klik ip Start -> type user accounts -> Klik vervolgens op “User Accounts”:

Windows-10-Add-User-04

Klik op het volgende scherm op “Manage another account”:

Windows-10-Add-User-05

Klik in het volgende scherm op de gebruiker waarvan je de rol wilt wijzigen, hier klikken we op “My User”.

Windows-10-Add-User-06

Op het volgende scherm klikken we op “Change the account type”:

Windows-10-Add-User-07

En hier selecteren we of deze gebruiker een standaardgebruiker of een beheerder moet zijn:

Windows-10-Add-User-08

Stap 5: Ingebouwde beheerdersaccount uitschakelen

Om jouw account te beveiligen tegen hackers en bots is het verstandig om de ingebouwde beheerdersaccount uit te schakelen nadat je een eigen beheerdersaccount hebt aangemaakt. Dit kan op de volgende manier gedaan worden:  Klik op Start -> type “this pc” -> klik met de rechtermuisknop op “This PC” -> klik vervolgens op “Manage”:

Windows-10-Add-User-09

Ga naar “Computer Management”. Dubbelklik “Local Users and Groups”.  Klik met je rechtermuisknop op “Users” en klik vervolgens op “Properties”:

Windows-10-Add-User-10

Vink  “Account is disabled” aan en klik op “OK”:

Windows-10-Add-User-11

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt met succes een nieuwe gebruiker aangemaakt in Windows 10.