Hosting pakketten en klanten aanmaken – Reseller Hosting

Geschatte leestijd: 2 min

Heb je een Reseller Hosting pakket afgenomen, dan ontvang je hierbij standaard de Plesk Host Edition welke je kunt aanpassen met je eigen Branding en waarin je jouw producten en klanten in te beheren. Dit is een gebruiksvriendelijk controlepaneel dat jou alle tools biedt die je nodig hebt om jouw webhosting bedrijf te beheren. Met functies, zoals het aanmaken van hosting plannen, het beheren van klantprofielen en het creëren van individuele Plesk-panelen voor jouw klanten, heb je volledige controle over jouw diensten. En het mooiste? Alles is geautomatiseerd en vereist minimale technische kennis. Dus of je nu je klantenbestand wilt uitbreiden, gepersonaliseerde hosting pakketten wilt aanbieden, of simpelweg je dagelijkse taken efficiënter wilt uitvoeren, de Plesk Host Edition die je ontvangt bij ons Reseller Hosting pakken, maakt het mogelijk.

In dit artikel leggen we je uit hoe je hosting pakketten kunt aanmaken, hoe je klantprofielen aanmaakt en hoe je deze klanten hun eigen Plesk paneel geeft waarmee ze hun hosting pakket kunnen gebruiken.

[Optioneel] Heeft je klant nog geen domeinnaam bij Snel.com dan kan jij deze registreren of verhuizen en middels DNS verwijzen naar Snel.com lees voor instructies dit artikel, hierna volg je onderstaande stappen om dienstenpakketten en cliënten aan te maken.
[Let op!] De screengrabs in onze artikelen zijn in het Engels terwijl we in de uitleg de Nederlandse aanduiding gebruiken

Vereisten

Hoe creëer je dienstenpakketten (hosting pakketten) voor jouw klanten?

Stap 1: Login in je Snel.com klantenpaneel en in Plesk

1.1 Login in het klantenpaneel
1.2 Daar zie je in het Dashboard je actieve diensten, klik op Reseller Hosting pakket
1.3 Wanneer je in je pakket zit, klik rechtsboven op login gegevens om de Plesk login gegevens te zien
1.4 Log in op je Plesk-panel. Dit kun je doen door op de URL te klikken onder logingegevens die je naar het Plesk login scherm leidt. Hier kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.
inloggegevens plesk in klantenpaneel

Stap 2: Maak dienstenpakketten aan

2.1 Klik in het linkerpaneel op “dienstenpakketten”.
2.2 Klik vervolgens op “+ een pakket toevoegen”.

dienstenpakketten toevoegen in plesk reseller hosting

2.3 Vul de relevante informatie in. Dit is de naam van het pakket, eventuele opmerkingen, en de resources en diensten die je wilt aanbieden (zoals schijfruimte, verkeer, aantal databases, enz.).
2.4 Klik op “OK” om het pakket op te slaan.

Hoe maak je een Cliëntacount aan?

Stap 3: Maak Cliëntacounts aan

3.1 Klik op “Cliënten” in het linkerpaneel.
3.2 Klik op “+ Cliënt toevoegen”.

client toevoegen in plesk reseller hosting

Onderstaand scherm zal zich openen.

3.3 Vul de informatie over de klant in, zoals de contactinformatie en Aanvullende cliënt-informatie in.
3.4 Vul de gewenste login gegevens in waarmee jouw klanten in hun normale webhosting Plesk paneel kunnen.
Adding new customer plesk reseller

3.5 Scroll verder naar beneden en vink het keuzevakje “Abonnement voor de cliënt aanmaken” aan.
3.6 Kies hier “Geregistreerde domeinnaam” en vul deze in onder het invulvak “Geregistreerde domeinnaam

[Optioneel] Kies hier “tijdelijk domeinnaam” als je nog geen domeinnaam hebt maar deze functie slechts wilt testen of alvast wilt klaarzetten voor een klant, je krijgt dan een tijdelijke domeinnaam.

3.7 Onder “Dienstenpakket” selecteer je het eerder aangemaakte dienstenpakket dat je aan deze klant wilt toewijzen.
3.8 Klik op de knop Cliënt toevoegen” om het cliëntenaccount met de domeinnaam en het dienstenpakket op te slaan.

add customer in plesk

Nu weet je hoe je klanten kunt aanmaken en ze kunt abonneren op jouw diensten

Je hebt nu dienstenpakketten (hosting plannen) gecreëerd voor jouw klanten, cliënten (klant accounts)  aangemaakt, hier een domein aan gekoppeld, Plesk inlog voor je klanten aangemaakt en deze klanten geabonneerd op jouw hosting plannen. Natuurlijk is er nog veel mogelijk met jouw reseller account, heb je bijvoorbeeld al gekeken naar de branding mogelijkheden, waarmee jij je eigen merk kunt implementeren in je hosting panelen? Kijk in ons supportportaal onder webhosting om nog veel meer handleidingen te vinden voor webhosting, Plesk en reseller hosting specifiek.

Bron: Volledige Officiele Plesk handleiding