RDP verbinding creëren op Windows 10

Geschatte leestijd: 1 min

Introductie

In dit artikel zul je leren hoe je via Remote Desktop Protocol (RDP) verbinding kunt maken met jouw server.

Vereisten

Stap 1 – Open Remote Desktop Connection

Klik op de zoekbalk linksonder en typ Remote Desktop Connection in het zoekveld.

windows 10 rdp

Stap 2 – Configureer Remote Desktop Connection

Vul de hostnaam of het ip-adres in en klik vervolgens op Connect.

windows 10 configure rdp

Je kunt nu de inloggegevens van jouw Windows Server invullen.

windows 10 login

Als de Windows Server waarmee je verbinding wilt maken een zelfondertekend certificaat heeft, dan zie je een melding dat het certificaat niet is geverifieerd.

Klik op Yes om de RDP sessie te starten met Windows Server.

windows 10 selfsigned

Stap 3 – Remote Desktop verbinding tot stand brengen

Je ziet nu dat de Windows Server verbinding heeft gemaakt via RDP.

windows 10 whatsmyip

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu via RDP verbinding gemaakt met jouw Windows Server.