Hoe je een wachtwoord in Windows Server 2019 kan veranderen

Introductie

In dit artikel leggen we je uit hoe je de wachtwoord van een gebruiker kunt veranderen in Windows Server 2019.

Vereisten

• VPS of Dedicated Server met Windows Server 2019 geïnstalleerd.
  • Je moet ingelogd zijn als administrator.

Stap 1: Log in met RDP in Windows Server 2019

Maak verbinding met jouw server met de login gegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Stap 2: Wachtwoord veranderen

Klik links onderin op het vergrootglas en zoek Control Panel.

Windows Server 2019 start

Vervolgens onder het kopje User Accounts, klik op Change account type.

Windows Server 2019  change account type

Vervolgens kies je de gebruiker waar je het wachtwoord van wilt veranderen.

Windows Server 2019 choose account

Na het kiezen van het account, klik je op Change the password.

Windows Server 2019 change password

Typ nu je huidige wachtwoord in. Daarna typ je jouw nieuwe wachtwoord in en klik je op Change password.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist geleerd hoe je het wachtwoord van een gebruiker kunt veranderen.