SSH Toegang Instellen via Plesk voor Jouw Webhosting of VPS

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je SSH kunt instellen om verbinding te maken met je Linux-server

In dit artikel leer je hoe je SSH toegang in Plesk kunt inschakelen. SSH (Secure Shell) is een beveiligd netwerkprotocol dat wordt gebruikt om op afstand verbinding te maken met een Linux-server. Na het verbinden wordt elk commando dat je in jouw local terminal typt naar de externe server gestuurd en daar uitgevoerd.

Vereisten

Stap 1: Log in op je klantenpaneel.

Ga naar Klantenpaneel en log in.

klantenpaneel

Klik in het linkerdeelvenster opServices.

overzicht diensten

Selecteer Webhosting onder de servicestab.

dienst geselecteerd

Selecteer het juiste webhostingpakket.

webhost dienst

Selecteer Login Details.

webhost informatie

Klik op de URL om naar Plesk te gaan. Gebruik de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op Plesk.

webhosting URL

Stap 2: Log in op Plesk

plesk login scherm

Stap 3: FTP-toegang

Na het inloggen, selecteer je Websites & Domains. Navigeer vervolgens naar FTP Access naast de rode pijl en klik hierop.

plesk ftp

Stap 4: Selecteer de WebHost

Om SSH in te schakelen, moet je de systeemgebruiker (The WebHost) selecteren. Nadat je deze hebt geselecteerd, kan je de gebruikersnaam van de systeemgebruiker wijzigen.

plesk ftp user

Stap 5: Systeemgebruiker

De systeemgebruiker is degene die via SSH verbinding kan maken met de server. Je kunt de gebruikersnaam wijzigen of deze laten zoals deze is, maar je moet een wachtwoord toevoegen. Je moet (Access to the server over SSH) wijzigen in /bin/bash (chrooted)om de systeemgebruiker via SSH toegang tot de server te geven. Het IP-adres bovenaan wordt gebruikt om via SSH verbinding te maken met de server. Als je klaar bent met het invullen van de lege velden, klik dan op OKom verder te gaan.

aanmaken ftp gebruiker

Conclusie

Gefeliciteerd, Je hebt zojuist SSH ingeschakeld in Plesk. Als je niet weet hoe je via SSH verbinding moet maken met je server, dan kun je het volgende artikel lezen: Leer hoe je via SSH verbinding kunt maken met je server.