Windows 10 Error: “Deze app kan niet worden geopend”

Introductie

Wanneer je Microsoft Edge gebruikt of een andere app in Windows 10 dan kun je de volgende foutmelding krijgen: “Deze app kan niet worden geopend in Windows 10”. In deze tutorial leer je hoe je deze foutmelding kunt oplossen.

disable-uac-01-700x303

Vereisten

• Windows 10
  • Internetverbinding
  • Toegang tot beheerdersinstellingen

Step 1: Maak je eigen gebruikers aan

We adviseren je om eigen gebruikers aan te maken zoals omschreven in dit artikel. Daarnaast raden we je aan om het ingebouwde beheerdersaccount uit te schakelen.

Stap 2: UAC Inschakelen

Het is van belangrijk dat User Account Control (UAC) is ingeschakeld, zodat je Microsoft Edge en andere apps kunt gebruiken. Klik hiervoor op  Start -> zoek naar “User Accounts” -> en klik vervolgens op “User Accounts”:

disable-uac-02

In het volgende scherm klik je op “Change User Account Control Settings”:

disable-uac-03

Gebruik op het volgende scherm de slider, stel deze in zoals het voorbeeld hieronder.

disable-uac-04

Klik op “OK” om op te slaan.

Stap 3: Herstarten

Klik op Start -> type cmd -> druk op Enter:

disable-uac-05

Voer het volgende commando in “shutdown /r /t 0” to reboot:

disable-uac-06

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt met succes de foutmelding “Deze app kan niet worden geopend in Windows 10” opgelost.