Voeg een domeinnaam toe in Plesk host edition – Reseller hosting

Geschatte leestijd: 1 min

Als reseller maak je gebruik van de Plesk host edition. Wanneer je een domeinnaam bij ons registreert of naar ons verhuist met een Reseller hosting pakket, staat deze niet automatisch in Plesk panel onder domeinen. Met behulp van dit artikel kun jij jouw domeinnaam toevoegen in Plesk

Hoe voeg je een domein toe in Plesk?

[Optioneel] Heeft je klant nog geen domeinnaam bij Snel.com dan kan jij deze registreren of verhuizen naar Snel.com lees voor instructies dit artikel, hierna volg je onderstaande stappen om de domeinnaamd in je Plesk paneel toe te voegen, deze wordt namelijk niet automatisch zichtbaar.

Stap 1: Ga naar Domeinen

1.1 Klik op “Domeinen” in het linkerpaneel.
1.2 klik op “+ Domein toevoegen”
add domain in plesk screengrab

1.3 Kies de optie Blank website

add domain in plesk screengrab 2

Stap 2: Domein toewijzen aan klant

1.1 Kies hier “Geregistreerde domeinnaam” en vul de domeinnaam in onder het invulvak “Geregistreerde domeinnaam
1.2 [optioneel] Vink het selectievakje aan naast “Dit domein aan een cliënt toewijzen
1.3 [optioneel] selecteer je cliënt in het dropdownmenu (lees hoe je klanten en hosting pakketten aanmaakt in dit artikel)
1.4 klik onderaan op de knop “Domein toevoegen” om de wijzigingen op te slaan.
domein toevoegen screengrab 2

De domeinnaam is nu toegevoegd aan je Plesk paneel

Je weet nu hoe je een domeinnaam kunt toevoegen in Plesk host edition en indien je dit wil daarnaast ook kunt koppelen aan een Client account.

Bron: Volledige Officiele Plesk reseller handleiding