Vind SSH gebruikersnaam en wachtwoord van je VPS

Introductie

In dit artikel leggen we uit hoe je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Cloud VPS of Pure Performance VPS SSH vindt of herstelt.

• Als je niet bekend bent met SSH vind je hier meer informatie
  • Webhosting Plan gebruikers kunnen dit artikel lezen

Vereisten

Om in te loggen op uw server met SSH heeft je de volgende gegevens nodig:

• Server IP address
  • Gebruikersnaam: bijna altijd “root” als de server vers is geïnstalleerd, tenzij je een ander account hebt ingesteld
  • Wachtwoord: willekeurig toegewezen door onze systemen of door jouzelf opgegeven

Stap 1 : Login bij jouw account

Nadat je succesvol bent ingelogd op je Snel.com account vanuit het Dashboard ga je naar “Mijn diensten”.

Stap 2: Selecteer de VPS voor meer informatie

Onder “Mijn diensten” vind je een overzicht van alle actieve servers en diensten. Klik op de server om de uitgebreide informatie te bekijken.

Stap 3: Klik op “Show password”

SSH-wachtwoord is standaard verborgen. Om deze te bekijken, moet je het wachtwoord onthullen door op “toon wachtwoord” te klikken

Met deze informatie zou je in staat moeten zijn om via SSH in te loggen op je server. Tenzij je jouw SSH-wachtwoord hebt gewijzigd van een standaard naar een persoonlijk wachtwoord.

BELANGRIJKE MEDEDELING! Als je het standaard SSH-wachtwoord hebt gewijzigd en bent kwijtgeraakt, moet je eerst jouw server recoveren om opnieuw in te kunnen loggen met het standaardwachtwoord van de server.

Stap 4. Een vergeten of verloren root-wachtwoord herstellen

De herstelprocedure is afhankelijk van het besturingssysteem dat op de server is geïnstalleerd. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de SSH-inloggegevens kunt herstellen, vind je hier enkele nuttige artikelen:

Conclusie

In dit artikel hebben we de basisinstructies behandeld voor het vinden, herstellen en resetten van uw SSH-login gebruikersnaam en wachtwoord voor je Cloud VPS of Pure Performance VPS .