Subdomeinen aanmaken in Plesk

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je subdomeinen kunt aanmaken in Plesk

In dit artikel, leggen we uit hoe je een subdomein kunt aanmaken in Plesk. Een subdomein is een extra onderdeel voor je hoofddomein. Subdomeinen worden gemaakt om verschillende delen van jouw website te organiseren en ernaar te navigeren.

Vereisten

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op jouw Klantenpaneel.

client area

Klik in het linkerpaneel op My Dashboard en klik op Webhosting. Kies vervolgens het webhostingpakket.

client area webhosting

Klik vervolgens op Login Details om je inloggegevens van Plesk te zien.

client area credentials plesk

Klik vervolgens op de URL en log in.

Plesk login screen

Step 2: Subdomein aanmaken

Klik in het linkerpaneel op  Websites and Domains en vervolgens op  Add Subdomain.

plesk create subdomain

• Subdomain name: voer hier de naam van je subdomein in.
  • Secure the domain with Let’s Encrypt: Dit is aanbevolen. Voer hier je e-mailadres in om belangrijke meldingen en waarschuwingen te ontvangen.
  • Enable Git Support: je kunt kiezen of je een remote Git of een lokale repository wilt.

Als alles is ingevuld, klik op  OK.

plesk add a subdomain

De subdomein is nu aangemaakt. Als alles goed is gegaan, zal er een groene balk aan de bovenkant verschijnen.

subdomain created

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een subdomein aangemaakt in Plesk.