Stel een generieke e-mailclient in voor gebruik met Plesk

Introductie

In dit artikel zullen we algemene instellingen voor IMAP en SMTP bespreken en uitleggen waarvoor deze instellingen worden gebruikt bij het instellen van een generiek e-mail adres.

IMAP & SMTP uitgelegd

Simpel Mail Transfer Protocol, of zoals we het SMTP noemen, is een server toepassing die uitgaande e-mails verzendt, ontvangt en doorstuurt tussen afzenders en ontvangers. Een SMTP-server heeft een adres (of adressen) waarmee je het kunt instellen door de e-mailclient of applicatie die je gebruikt of wilt gebruiken, en het ziet eruit als smtp.[insert server address].com.

Internet Mail Access Protocol, of kortweg IMAP, stel je in staat om op elk moment en op elk apparaat toegang te krijgen tot uw e-mail, dus als je een bericht leest, downloadt je het niet of sla je het op de computer op, maar lees je het van de e-mailservice. Dit betekent dat je elk apparaat kunt gebruiken om berichten te bekijken.

Algemene instellingen voor IMAP & SMTP

De generieke e-mailinstellingen voor IMAP en SMTP worden in Plesk weergegeven wanneer je jouw e-mailclient handmatig instelt. Dit zijn de volgende:

• Gebruik poort 995 om veilig verbinding te maken via POP3 over SSL/TLS.
  • Gebruik poort 993 om veilig via IMAP verbinding te maken via SSL/TLS.
  • Gebruik poort 465 om berichten veilig via SMTP te verzenden.

Om toegang te krijgen tot de andere informatie, zoals inkomende en uitgaande e-mailservers, moet je naar Mail > E-mailadressen en vervolgens Handmatige instelling gaan.

Conclusie

In dit artikel hebben we IMAP & SMTP uitgelegd en de generieke instellingen besproken.