SPF-Record voor je DirectAdmin Server configureren

Introductie

In dit artikel leggen we uit hoe je de configuratie van het SPF-Record op een DirectAdmin Server kunt wijzigen. We zullen een kleine wijziging aanbrengen in onze DirectAdmin configuratie die de benodigde opname in het SPF-Record toevoegt wanneer er een nieuw domein wordt toegevoegd aan DirectAdmin.

Stap 1: Log in met SSH

Log in als root. Zie dit artikel als je niet weet hoe je verbinding moet maken.

Stap 2: Configureer de SPF-Records

Voer het onderstaande commando uit om de SPF-Record te configureren.

/usr/local/directadmin/directadmin set extra_spf_value " include:_spf.smtprelay.snel.com"

Stap 3: DirectAdmin herstarten

Pas de wijzigingen toe door DirectAdmin te herstarten.

systemctl restart directadmin

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt de DNS-Template van je DirectAdmin Server gewijzigd met de juiste include als je de smarthost van Snel.com gebruikt.