Schakel DKIM in voor een domeinnaam in Plesk

Introductie

In dit artikel bespreken we hoe je DKIM inschakelt voor een domein in Plesk. DKIM (wat staat voor DomainKeys Identified Mail) is een protocol waarmee een organisatie de verantwoordelijkheid kan nemen voor het verzenden van een bericht door het te ondertekenen op een manier die mailboxproviders kunnen verifiëren.

Stap 1: Schakel DKIM in op jouw domein

Nu moet je naar Websites & domeinen> gaan strong, je domein strong>, het tabblad Mail > Mail Settings.

Selecteer vanaf daar het vakje met de tekst Gebruik het DKIM-spambeveiligingssysteem om uitgaande e-mailberichten te ondertekenen en klik op Toepassen.

Als je Plesk DNS gebruikt, hebt u de DKIM op jouw domeinnaam ingeschakeld. Plesk voegt de volgende twee records toe aan de DNS-zone van het domein:

default._domainkey.example.com contains the public part of the generated key

_ domainkey.example.com bevat het DKIM-beleid, dit beleid kan worden bewerkt.

Als je een externe DNS-server gebruikt, moet je een extra stap uitvoeren. Plesk kan geen DNS-records toevoegen aan een externe server

Stap 2: Schakel DKIM in voor externe DNS-server

Deze stap is voor als je een externe DNS-server gebruikt, Plesk kan geen DNS-record toevoegen aan een externe server, dus je zult de DNS-records naar jouw DNS-server moeten kopiëren.

Er zal een hint zijn die zegt Hoe externe DNS te configureren. Klik erop en kopieer de twee DNS-records die u ziet naar uw DNS-server.

Zorg ervoor dat je het selectievakje aanklikt en vervolgens toepast, je krijgt 2 DNS-records om naar jouw DNS-server te kopiëren.

Conclusie

In dit artikel hebben we DKIM ingeschakeld op Plesk en op externe DNS-servers.