Hoe installeer je VirtIO drivers op Windows Server 2016

Geschatte leestijd: 1 min

Installeer VirtIO drivers op Windows Server 2016

In dit artikel leggen we uit hoe je op je Windows Server 2016 de VirtIO drivers kunt installeren.

Vereisten

• VPS met Windows Server 2016 installatie.
  • Je moet ingelogd zijn als administrator.
  • Wij gebruiken Chrome. Klik hier om te zien hoe je Chrome installeert met Powershell.

Stap 1: Log in met RDP in Windows Server 2016

Maak verbinding met jouw server met de login gegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Stap 2: De Virtio Installer downloaden

Ga naar https://fedorapeople.org/groups/virt/virtio-win/direct-downloads/archive-virtio/ en klik op de meest recente map. Klik vervolgens op het meest recente .exe bestand. In ons geval is dat Virtio-Win-0.1.189. De download zal nu starten.

WS2016 Fedora

Klik op het bestand om de installatie helper te openen.

WS2016 Virtio Win

Een venster zal te voorschijn komen. Klik op Run om de installer te starten.

WS2016 Virtio Win Run

Stap 3: De installatie

Accepteer de licentievoorwaarden, klik vervolgens op Install.

WS2016 Virtio Win Installer-1

Klik op Next om verder te gaan.

WS2016 Virtio Win Installer-2

Accepteer de licentievoorwaarden nogmaals en klik op Next

WS2016 Virtio Win Installer-3

The features lijst bevat: Balloon, Network, Pypanic, Qemufwfcg, Qemupciserial, Viorng, Vioscsi, Vioserial, Viostor.

In het volgende menu kun je kiezen of je de feature wilt installeren en waar je ze geïnstalleerd wilt hebben. In dit geval houden we zoals het is. Klik op Next om door te gaan.

WS2016 Virtio Win Feature List

Om de installatie te starten klik op Install.

WS2016 Virtio Win Installer-4

Klik vervolgens op Finish om te installatie te voltooien.

WS2016 Virtio Win Installer-5

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist de VirtIO drivers op Windows Server 2016 geïnstalleerd.