Qemu-gastagent voor Debian /Ubuntu installeren

Geschatte leestijd: 1 min

Installeer Qmu gastagent voor Debian of Ubuntu

In dit artikel leer je hoe je de Qemu-gastagent op jouw virtuele private server kunt installeren. Deze agent is een helper-daemon die informatie uitwisselt tussen de quest en de host. Het voert opdrachten uit in de guest voor je snapshot of back-up. De gastagent wordt voor twee dingen gebruikt, voor het correct afsluiten van de gast en om het gastbestandssysteem te bevriezen bij het maken van een back-up.

Stap 1: Log in met SSH

Je moet ingelogd zijn via SSH als sudo of root gebruiker. Lees dit artikel voor instructies als je niet zeker weet hoe je verbinding moet maken.

Stap 2: Installeer qemu-gastagent

apt update && apt -y install qemu-guest-agent

Stap 3: Start qemu-gastagent

systemctl enable qemu-guest-agent
systemctl start qemu-guest-agent

Stap 4: Verificatie

Verifieer dat de Qemu-gastagent draait.

systemctl status qemu-guest-agent

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt de Qemu-gastagent op je Debian/Ubuntu gebaseerde systeem geïnstalleerd.