Hoe installeer je cPanel op CentOS 7

Geschatte leestijd: 1 min

Installeer cPanel op CentOS 7

In deze tutorial leggen we uit hoe je cPanel kunt installeren op CentOS 7. cPanel is een programma in de vorm van een web applicatie. cPanel maakt het voor een webmaster mogelijk om eenvoudig een server op te zetten met websites, e-mailaccounts en DNS. Het biedt een grafische gebruikersinterface om eenvoudig meerdere websites te beheren en te hosten op onze cloudVPS of speciale server services.

Vereisten

Stap 1: Log in via SSH

Je moet via SSH ingelogd zijn als sudo of rootgebruiker. Lees dit artikel als je niet zeker weet hoe je verbinding moet maken.

Stap 2: cPanel installeren

Voer dit commando uit:

cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest

Stap 3: Inloggen cPanel

Na de installatie krijg je een link die er als volgt uitziet: cpanel.example.com:2087. Kopieer en plak het in je browser. Nu hoef je alleen nog maar in te loggen met je inloggegevens.

Stap 4: SMTP relay instellen

Je kunt hier leren om SMTP relay in te stellen.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt cPanel geïnstalleerd op CentOS 7.