SMTP-relay instellen met cPanel

Introductie

Met SMTP-relay worden jouw e-mails verzonden naar een SMTP-server. Deze server zorgt ervoor dat jouw berichten op de juiste manier worden afgeleverd bij de ontvanger. In dit artikel leer je hoe je een SMTP-relay / Smarthost kunt instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam van de SMTP-server weten die de e-mails van jouw mailserver zal doorzenden, in ons geval is dat smtprelay.snel.com.
  • In dit artikel is de verificatie op de SMTP-relay server niet vereist.
  • Dit artikel is geschreven voor cPanel met Exim.
  • Je hebt jouw logingegevens van WHM nodig.

Stap 1: Log in op WHM

Ga naar https://x.x.x.x:2087 (vervang x.x.x.x met de IP adres van je server).

Stap 2: Voeg SPF include host toe

Navigeer in WHM naar: Main > Service Configuration > Exim Configuration Editor, binnen de Basic Editor zoek naar “SPF include hosts for all domains on this system” en wijzig de instelling van “None” naar `_spf.smtprelay.snel.com`. Klik op “Save” onderaan de pagina.

Stap 3: Configureer de MTA

Ga op dezelfde pagina (Main > Service Configuration > Exim Configuration Editor) naar de Advanced Editor knop en zoek op de pagina naar “Section: POSTMAILCOUNT” en voeg het volgende toe:

smart_route:
  driver = manualroute
  domains = ! +local_domains
  ignore_target_hosts = 127.0.0.0/8
  transport = dkim_remote_smtp
  route_list = * smtprelay.snel.com::587
  no_more

Als “Section: POSTMAILCOUNT” niet beschikbaar is, ga je verder met stap 4. Als het wel beschikbaar is voer je stap 5 uit.

Stap 4: Als “Section: POSTMAILCOUNT” niet beschikbaar is

Zoek op dezelfde pagina naar “Section: ROUTERSTART” en voeg het volgende toe: smart_route:

smart_route:
  driver = manualroute
  domains = ! +local_domains
  ignore_target_hosts = 127.0.0.0/8
  transport = dkim_remote_smtp
  route_list = * smtprelay.snel.com::587
  no_more

Stap 5: Sla de wijzigingen op

Klik op het ”Save”knopje helemaal onderaan om de wijzigingen op te slaan en restart je mailserver om de nieuwe configuratie door te voeren.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu de SMTP-relay geconfigureerd voor je mailserver.