Hoe maak je een FTP Account aan in Plesk

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je in Plesk een FTP account aanmaakt

In dit artikel leert je hoe je in Plesk een FTP-account aanmaakt. FTP (File Transfer Protocol) is een standaard netwerkprotocol dat wordt gebruikt voor de overdracht van computerbestanden tussen een client en server op een computernetwerk. FTP is gebouwd op een client-server-modelarchitectuur met behulp van afzonderlijke besturings- en gegevensverbindingen tussen de client en de server.

Vereisten

Stap 1: Inloggen Client area

Ga naar je client area en log daar in met je inloggegevens.

client area login

Navigeer naar My Dashboard. Klik op  Webhosting en klik vervolgens op het gewenste webhostingpakket.

client area login credentials

Als je op  Login Details klikt, zul je jouw logingegevens zien. Klik op de URL erboven om in te loggen op Plesk.

client area login credentials

Voer vervolgens je inloggegevens in en klik op  Log In.

Plesk login screen

Stap 2: FTP account aanmaken

Kies FTP Access dat naast de rode pijl staat.

FTP access1

Selecteer Add an FTP Account aan de linkerkant.

Add an FTP user

Vul de lege velden in:

• FTP account name: Typ je gewenste naam.
  • Home directory: Selecteer de directory waar de gebruiker naartoe wordt geleid wanneer hij of zij verbinding maakt met het FTP-account.
  • Password: Vul het gewenste wachtwoord in.

Zodra alles is ingevuld klik je op OK om door te gaan.

Add an ftp acc

Als alles is gelukt, zal je een groene indicator zien naast de rode pijl.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt met succes een FTP-account aangemaakt in Plesk.