Hoe kan ik mijn eigen OS installeren?

Introductie

In deze tutorial leer je hoe je jouw eigen besturingsysteem kunt installeren op onze servers. Houd er rekening mee dat de virtual media feature van IPMI alleen werkt op een Windows besturingssysteem.

Vereisten

• Een webbrowser bij voorkeur Firefox, Google Chrome, Safari of Opera.
  • De laatste Java versie beschikbaar op java.com.
  • De ISO van het besturingssysteem dat je wilt installeren.

Stap 1: Log in op jouw My.snel.com klantenpaneel

Log in op jouw My.snel.com klantenpaneel en kopieer jouw KVM gegevens.

Stap 2: Vul jouw KVM gegevens in

Klik op de KVM link en vul de gegevens in die je hebt gekopieerd.

Stap 3: Start de console

Ga naar ‘Remote Control’ klik vervolgens op ‘Console Redirection’ en start de console. Accepteer de beveiligingsvragen van Java.

Stap 4: ISO mounten

Klik op ‘Virtual Media’ (in de java console!) en mount jouw ISO als ‘CD/DVD’.

Stap 5: Herstart de server

Herstart jouw server via de My.snel.com klantenpaneel.

Stap 6: BIOS invoeren

Voer BIOS in (druk op delete tijdens opstarten) en ga naar ‘Boot’.

Gebruik de toetsen – en + om te controleren of de USB-stick in de lijst staat.

Stap 7: Instellingen opslaan

Sla de BIOS instellingen op en verlaat de BIOS.

Stap 8: Herstart de server

De server start automatisch op vanaf de ISO en vervolgens kun je het installeren.

Conclusie

Gefeliciteerd je hebt met succes je eigen ISO geïnstalleerd op jouw server.