Hoe verbind je FTPS met Transmit

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je FTPS kunt verbinden met Transmit

In dit artikel leggen we uit hoe je FTPS kunt verbinden met Transmit. FTPS (ook wel bekend als FTP over SSL) staat voor File Transport Protocol Secure. FTPS is een beveiligd protocol voor bestandsoverdracht waarmee je veilig verbinding kunt maken met je partners, klanten en gebruikers.

Vereisten

Stap 1: Transmit installeren

Ga naar https://panic.com/transmit/#download en klik op  Download Transmit Now!.

Download Transmit

Stap 2: TLS v1.2 Encryption aanzetten

Open Transmit en klik linksboven op Transmit. Klik vervolgens op Preferences.

Transmit Preferences

Kies het tabblad  Advanced en klik onderin op Advanced Server Settings.

Transmit Preferences Advanced

Zorg ervoor dat  Use TLS v1.2 encryption is geselecteerd. Als dat niet het geval is, klik op het selectievakje om het aan te zetten.

Transmit Preferences Advanced TLS v1.2

Stap 3: Verbind FTPS

Voer hier je gegevens in. Zorg ervoor dat je bij Protocol FTP met TLS/SSL hebt geselecteerd, en dat het poortnummer 21 is.  Klik op  Connect om verbinding te maken met de server.

Transmit login credentials

Stap 4: Eenvoudige bestandsoverdracht(optioneel)

Om het bestandsoverdracht eenvoudiger te maken, klik je rechtsboven op het gemarkeerde icoontje.

Transmit easy use

Klik vervolgens linksboven op het ‘wereld’ icoontje.

Transmit easy usage

Je ziet nu twee schermen. Dat maakt het makkelijker om bestanden over te zetten van je computer naar je webhostingpakket.

Transmit 2 screens

Conclusie

Gefeliciteerd, je bent zojuist met behulp van Transmit verbinding gemaakt FTPS.