Hoe maak je een database aan in Plesk

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je een Database kunt aanmaken in Plesk

In dit artikel, leggen we uit hoe je een database kunt aanmaken in Plesk.

Vereisten

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op de Klantenpaneel.

client area

Klik in het linkerpaneel op My Dashboard en klik op Webhosting. Kies vervolgens het juiste webhostingpakket.

client area webhosting

Klik op Login Details om je inloggegevens van Plesk te zien.

client area credentials plesk

Klik op de URL om in te loggen.

Plesk login screen

Stap 2: Database aanmaken

Navigeer naar  Databases en klik op  Add Database.

Plesk create database

• Database name: de naam die je de database wilt geven.
  • Related sites: je kunt ervoor kiezen om een website te linken aan je database.
  • Database user name: de gebruikersnaam waarmee je inlogt.
  • Password: het wachtwoord waarmee je inlogt.
  • User has access to all databases within the selected subscription: als je dit vakje aanvinkt, kan deze gebruiker inloggen op andere databases binnen hetzelfde categorie.

Access control:

• Allow local connections only: alleen de lokale connecties kunnen inloggen.
  • Allow remote connections from any host: je kunt inloggen vanuit alle hosts, mits je een remote connectie hebt.
  • Allow remote connections from: sta toegang toe vanuit specifieke IP adressen en lokale hosts.

Als alles is ingevuld, klik op  OK om verder te gaan.

plesk add a database

Als de database succesvol is aangemaakt, zal er een groene balk verschijnen aan de bovenkant.

plesk database created

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een database aangemaakt in Plesk.