Hoe je reverse DNS kunt configureren

Introductie

Met reverse DNS (ook wel bekend als rDNS) kun je een IP-adres koppelen aan een subdomein. Dit is het tegenovergestelde van reguliere (forward) DNS waarbij je een domein kunt koppelen aan een IP-adres. reverse DNS is een van de manieren waarop e-mailservers controleren of de uitgaande mailserver geen spammer is. Je kunt het zien als een extra beveiligingslaag voor je e-mail. Als er geen geldige rDNS-instelling is, zullen de meeste mailservers de e-mails weigeren of markeren als spam. Als de uitgaande mailserver helemaal geen reverse DNS-record heeft, is dat meestal een teken van spam en worden de e-mails die door dit soort servers worden verzonden meestal geweigerd.

In deze tutorial leer je hoe je reverse DNS kunt configureren.

Stap 1: Log in op jouw My.snel.com client area

Je kunt jouw reverse DNS instelling handmatig configureren in jouw My.snel.com client area.

Ga naar https://my.snel.com/clientarea/ en klik op de server waarvan je de reverse DNS instelling wilt wijzigen.

Add rDNS 01

Stap 2:  Ga naar IP Management of Network

Voor Dedicated Servers:

Ga naar IP Management en klik op Edit om de reverse DNS te configureren.

Add rDNS 02

Vul het IP-adres in het corresponding reverse DNS veld en klik op Submit

Add rDNS 03

Voor Cloud VPS:

Ga naar Network en klik op Reverse DNS

Add rDNS VPS 01

Vul het IP-adres in het corresponding reverse DNS veld en klik op Update Reverse DNS

Add rDNS VPS 02

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt nu reverse DNS geconfigureerd in jouw My.snel.com client voor jouw dedicated server of Cloud VPS.