Configureer Returnpath voor DirectAdmin emails

Geschatte leestijd: < 1 min

Introductie DirectAdmin returnpath

Het returnpath is een belangrijk mechanisme dat wordt gebruikt om bounces van je e-mails te verwerken. Als dit niet correct is geconfigureerd, ontvang je geen bounce-berichten en sommige e-mailproviders controleren of het “van”-adres hetzelfde domein is als het returnpath.

Vereisten:

• Root-toegang tot DirectAdmin-server

Stap 1: Log in met SSH

Je moet ingelogd zijn via SSH als rootgebruiker. Lees dit artikel voor instructies, als je niet weet hoe je kunt verbinden.

Stap 2: Returnpath instellen voor DirectAdmin e-mails

Wijzig de standaard “[email protected]” in je eigen e-mailadres

/usr/local/directadmin/directadmin set diradmin_envelope [email protected]
service directadmin restart

Conclusie

In dit artikel wordt beschreven hoe je het returnpath voor DirectAdmin e-mails configureert. Dit zal ook het “van”-adres “[email protected]” veranderen in het geconfigureerde e-mailadres.