Wat moet ik als hostnaam invoeren tijdens mijn bestelling

Introductie

We krijgen vaak van klanten te horen welke hostnaam ze moeten invullen tijdens het bestelproces. In dit artikel hebben we uitgelegd wat een hostnaam is en welke hostnaam je moet opgeven tijdens het bestelproces.

Wat is een hostnaam?

Omdat IP-adressen nogal moeilijk te onthouden zijn, stellen we onze klanten in staat om de server te specificeren op naam in plaats van een cijferreeks. Stel dat je bijvoorbeeld een server hebt met IP-adres 78.41.201.xxx dit dan kun je dit ook benomen als host.example.com. Een hostnaam is in feite een label dat aan jouw server is toegewezen. Je kunt hiermee op een eenvoudige manier jouw server herkennen in het klantenpaneel.

Dit kan vooral handig zijn als je meerdere servers hebt in jouw klantenpaneel. Je kunt een hostnaam dus ook zien als een ‘nickname’.

Het is belangrijk dat je de hostnaam opgeeft zoals het voorbeeld hieronder host.example.com. We raden je aan om je hostnaam anders te benoemen dan jouw domeinnaam, hiermee kun je verwarring voorkomen.

hostname-png

Nadat je de hostnaam van jouw server hebt opgegeven wordt dit ook zichtbaar in jouw dashboard van het klantenpaneel.

hostname-clientarea