Wat is een SSL certificaat?

Geschatte leestijd: 2 min

Wat is een SSL Certificaat en Waarom Heb Jij het Nodig?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term SSL, maar wat betekent het eigenlijk? In dit artikel leggen we uit wat een SSL certificaat is, en waarom het zo belangrijk is voor de veiligheid van jouw website.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. In basis is het een technologie die een veilige verbinding tot stand brengt tussen de internetbrowser van een bezoeker en de server waarop jouw website draait.

Een SSL-certificaat is dus een soort digitaal paspoort dat de identiteit van jouw website verifieert en vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens die tussen de website en de bezoeker worden uitgewisseld, waarborgt.

Waarom heb je een SSL certificaat nodig?

Vertrouwen en Geloofwaardigheid

Het internet kan een gevaarlijke plek zijn, vol met hackers en oplichters. Door een SSL certificaat te hebben, laat je aan jouw bezoekers zien dat hun informatie veilig is bij jou. Dit helpt om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen, wat vooral belangrijk is als je een online winkel of een andere website hebt waar bezoekers persoonlijke informatie moeten invullen.

Veiligheid en Bescherming van Gegevens

Een SSL-certificaat beschermt de gegevens die tussen jouw server en de browser van de bezoeker worden uitgewisseld, door ze te coderen. Dit betekent dat als een hacker probeert deze gegevens te stelen, ze alleen maar een onbegrijpelijke wirwar van tekens zullen zien. Dus, het is een cruciaal onderdeel van de veiligheid van een website.

SEO-voordelen

Google houdt van websites die veilig zijn en beloont deze met hogere plaatsen in de zoekresultaten. Dus, als je een SSL certificaat op jouw website installeert, zal het waarschijnlijk hoger ranken in de Google-zoekresultaten.

Let’s Encrypt Wildcard SSL van Snel.com

Zoals je leest is een SSL dus echt een must wanneer je een website online wilt zetten. Daarom bieden we standaard een SSL certificaat bij ieder webhostingpakket. Met Let’s Encrypt Wildcard SSL kun je je hele domein en alle bijbehorende subdomeinen beveiligen met één certificaat. Of je nu een e-commerce website, een blog platform of een complexe webapplicatie hebt, dit SSL certificaat biedt een solide beveiligingslaag voor al je online activiteiten.

Eenvoudige installatie en beheer

Let’s Encrypt is eenvoudig te installeren en te beheren. Met behulp van de ACME-protocolstandaard kun je automatisch SSL certificaten genereren, vernieuwen en installeren in je controlepaneel. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over handmatige vernieuwingen of technische complicaties. Het proces is gestroomlijnd en gemakkelijk, waardoor je kostbare tijd en moeite bespaart.

Maximale veiligheid voor jou en je klanten

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Let’s Encrypt Wildcard SSL. Het certificaat maakt gebruik van de nieuwste cryptografische algoritmen en biedt een sterke beveiliging tegen datadiefstal en afluisteren. Je klanten zullen gerustgesteld zijn door het groene hangslotje en de vertrouwde “https” in de adresbalk, wat hen het vertrouwen geeft om gevoelige informatie met jou te delen.

Vertrouwd en compatibel met alle moderne browsers en apparaten

Met Let’s Encrypt Wildcard SSL ben je ook verzekerd van een hoge compatibiliteit. Het certificaat wordt ondersteund door alle moderne browsers en mobiele apparaten, wat betekent dat je website altijd goed wordt weergegeven, ongeacht het platform dat je bezoekers gebruiken. Dit zorgt voor een naadloze ervaring voor al je gebruikers, waar ze zich ook bevinden.

Nu weet je wat een SSL certificaat is en dat je eigenlijk niet zonder kunt.

Een SSL certificaat is dus een essentieel hulpmiddel voor elke website-eigenaar. Beveilig je hele domein en al je subdomeinen met Let’s Encrypt Wildcard SSL. Profiteer van de gratis, eenvoudige installatie, robuuste beveiliging en brede compatibiliteit die dit certificaat biedt. Bescherm jezelf, je bedrijf en je klanten tegen cyber dreigingen en verbeter jouw SEO-ranking. Al onze webhosting pakketten hebben standaard een gratis SSL certificaat inbegrepen.