Hoe je verbinding kunt maken met FTPS via FileZilla

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je verbinding maakt met FTPS via FileZilla

In dit artikel leer je hoe je verbinding kunt maken met FTPS via FileZilla. FTPS (FTP/SSL) is een veilige protocol die laat je jouw gegevens overdragen. FTPS versleutelt de datakanalen met behulp van een SSL / TLS-laag onder het FTP-protocol..

Vereisten

Step 1: Filezilla

Met Filezilla open. Open de Site Manager om een ​​nieuwe websiteverbinding toe te voegen.

Site manager 1

Als je dat eenmaal hebt gedaan, klik je op New Site  om een ​​nieuwe siteverbinding toe te voegen.

New Site

Je moet de volgende informatie invullen om verbinding te maken via FTPS:

Host: dit is de hostnaam. Het is dus het domein of het subdomein waar je toegang tot wilt hebben.
Poort: 21.
Protocol: FTP – File Transfer Protocol.
Versleuteling: expliciete FTP via TLS vereist.
Aanmeldingstype: Normaal.
Gebruiker: de gebruikersnaam van het FTP-account waar je toegang tot hebt.
Wachtwoord: het wachtwoord van het FTP-account waar je toegang tot hebt.

Nadat je de lege velden hebt ingevuld, klik je op Connect om verder te gaan.

Connect FileZ

Je krijgt een waarschuwing voor een onbekend certificaat. Deze waarschuwing verschijnt elke keer dat het is vernieuwd en bij de eerste keer dat er verbinding wordt gemaakt. Selecteer OK om verder te gaan.

certificate melding FileZ

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een verbinding gemaakt met FTPS via FileZilla. Als je wilt weten hoe je een FTP-account aanmaakt in Plesk, dan raden we je aan om dit artikel te lezen: Hoe maak je een FTP account aan in Plesk