(Let’s Encrypt) SSL/TLS instellen voor mijn website

Geschatte leestijd: 1 min

Hoe kan ik (Let’s Encrypt) SSL/TLS instellen voor mijn website

In dit artikel, leggen we uit hoe je Let’s Encrypt SSL/TLS kunt instellen voor jouw website. SSL staat voor Secure Sockets Layer. SSL zorgt ervoor dat de gegevens die tussen de gebruiker en de website of tussen systemen versleuteld worden verzonden. Zo worden de gegevens ook onleesbaar gemaakt. Hiervoor worden coderingsalgoritmen gebruikt om de gegevens te coderen, zodat anderen deze niet kunnen lezen wanneer ze worden verzonden.

Vereisten

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op het Klantenpaneel.

client area

Klik in het linkerpaneel op My Dashboard  en klik op Webhosting. Kies vervolgens het juiste webhostingpakket.

client area webhosting

Klik nu op Login Details om je inloggegevens van Plesk te zien.

client area credentials plesk

Klik vervolgens op de URL en log in.

Plesk login screen

Stap 2: Let’s Encrypt SSL instellen

Klik in het linkerpaneel op Websites and Domains en klik vervolgens op Let's Encrypt.

Plesk with SSL

Voer eerst een geldig e-mailadres in om belangrijke meldingen en waarschuwingen te ontvangen. Vervolgens kun je selecteren wat je nog meer wilt beveiligen. We kozen ervoor om het subdomein ‘www’ eraan toe te voegen en de webmail. De wildcard SSL/TLS geven we niet uit.

Klik op Install om door te gaan.

lets encrypt

Als alles goed is gegaan, zal er een groene balk aan de bovenkant tevoorschijn komen.

Let's Encrypt SSL set up

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist Let’s Encrypt SSL/TLS ingesteld voor je website.