Let’s Encrypt SSL-certificaat op DirectAdmin

Estimated reading time: 2 min

let's-encrypt-ssl

Let's-encrypt-ssl

Let's Encrypt is op één na grootste certificaatautoriteit te wereld waarmee je gratis SSL-certificaat kunt installeren dat wordt herkend door grote browsers zoals Akamai, Mozilla EFF, Cisco etc. Naast ondersteuning van meerdere domeinen en subdomeinen word je ook voorzien van een veilig en automatisch certificaat waarmee al jouw websites worden beschermd. De installatie is zeer eenvoudig en wordt hieronder beschreven.

Volg de onderstaande stappen in dit artikel om Let’s Encrypt SSL te installeren. In dit artikel gaan we er van uit dat je al bent ingelogd op jouw DirectAdmin account.

Stap 1:

1. Log in.
  2. Scroll naar beneden.
  3. Klik op de “SSL Certificates” link via Advanced features.
  4. Indien je het SSL-certificaat link niet kunt zien in jouw DirectAdmin omgeving, dan kun je het volgende doen:
  5. Log in op jouw klantenpaneel.
  6. Klik op webhosting pakketten  of jouw reseller hosting pakketten aan de linkerkant.
  7. Klik nu op overzicht.
  8. Klik op het vergrootglas aangezien je SSL-beheer wilt inschakelen.
  9. Je kunt vanaf daar SSL-beheer inschakelen.
  10. Houd er rekening mee dat je een SSL-certificaat mag ischakelen op een account dat een dedicated IP-adres gebruikt.

Als je geen dedicated IP-adres hebt dan krijgt je een foutmelding te zien op de pagina.

Stap 2:

1. Scroll naar beneden.
  2. Om een SSL-certificaat te kunnen aanmaken moet je een certificaat-aanvraag indienen.
  3. Klik vervolgens op “gratis en automatisch certificaat van Let’s Encrypt”.
  4. Vul nu jouw e-mailadres en alle andere gegevens in.
  5. Selecteer optie Key size (bits). Je kunt 2048 of 4096 invullen.
  6. Selecteer de certificaat-type. Vul het volgende in: SHA256.
  7. Nadat je klaar bent klik je op ‘opslaan’ deze optie verschijnt  helemaal onderaan. Het certificaat is toegepast en geïnstalleerd.

Stap 3:

1. Keer terug naar het startscherm van DirectAdmin.
  2. Klik op “Domeinbeheer” of “Domeininstellingen”.
  3. Klik nu op jouw domeinnaam.
  4. Selecteer nu "Secure SSL" en klik "opslaan".
  5. Je kunt nu overwegen om “symbolic link from private_html to public_html -allow same data in http and https”  te selecteren indien je bestanden wilt gebruiken van de public_html map.
  6. Selecteer “opslaan”
  7. Houd er rekening mee dat de map /domains/xyz.com/private_html  wordt geëlimineerd en dat er een symbolische link wordt gegenereerd van private_html naar  public_html om de map te kunnen delen.
  8. Het systeem zal nu vragen of je wilt dat de private_html directory verwijderd wordt.
  9. Klik op “OK” om te voltooien.

Stap 4:

Je wordt nu op de hoogte gebracht van de wijzigingen die je hebt doorgevoerd. Je kunt binnen 4 tot 5 minuten via het https-protocol toegang krijgen tot jouw website.

Het certificaat is ingesteld en geïnstalleerd. Je kunt je bezoekers nu voorzien van een veilige https-verbinding.

Houd er rekening mee dat DirectAdmin het Let’s Encrypt certificaat 30 dagen voor de vervaldatum automatisch verlengd. Indien de verlenging mislukt word je op de hoogte gebracht via een melding.