Let’s Encrypt SSL-certificaat op DirectAdmin

Geschatte leestijd: 1 min

let's-encrypt-ssl

Let’s Encrypt

Let’s Encrypt is op één na grootste certificaatautoriteit te wereld waarmee je gratis SSL-certificaat kunt installeren dat wordt herkend door grote browsers zoals Akamai, Mozilla EFF, Cisco etc. Naast ondersteuning van meerdere domeinen en subdomeinen word je ook voorzien van een veilige en automatische certificaat zodat al jouw websites worden beschermd zonder dat je een SSL-certificaat hoeft aan te schaffen.
We gaan ervan uit dat je al account hebt en dat je bent ingelogd op DirectAdmin. Volg de stappen in dit artikel om Let’s Encrypt SSL te installeren.

Stap 1:

1. Log in.
  2. Scroll naar beneden.
  3. Klik op de “SSL Certificates” link via Advanced features.
  4. Indien je het SSL-certificaat link niet kunt zien in jouw DirectAdmin omgeving, dan kun je het volgende doen:
  5. Log in op jouw klantenpaneel.
  6. Klik op webhosting pakketten  of jouw reseller hosting pakketten aan de linkerkant.
  7. Klik nu op overzicht.
  8. Klik op het vergrootglas aangezien je SSL-beheer wilt inschakelen.
  9. Je kunt vanaf daar SSL-beheer inschakelen.

Als je geen dedicated IP-adres hebt dan krijgt je een foutmelding te zien op de pagina.

Stap 2:

1. Scroll naar beneden.
  2. Om een SSL-certificaat te kunnen aanmaken moet je een certificaat-aanvraag indienen.
  3. Klik vervolgens op “gratis en automatisch certificaat van Let’s Encrypt”.
  4. Vul nu jouw e-mailadres en alle andere gegevens in.
  5. Selecteer optie Key size (bits). Je kunt 2048 of 4096 invullen.
  6. Selecteer de certificaat type. Vul het volgende in: SHA256.
  7. Nadat je klaar bent klik je op ‘opslaan’ deze optie verschijnt  helemaal onderaan. Het certificaat is toegepast en geïnstalleerd.

Stap 3:

1. Keer terug naar het startscherm van DirectAdmin.
  2. Klik op “Domeinbeheer” of “Domeininstellingen”.
  3. Klik nu op jouw domeinnaam.
  4. Je kunt nu overwegen om “symbolic link from private_htmlto public_html-allow same data in http and https”  te selecteren indien je bestanden wilt gebruiken van de public_html map.
  5. Selecteer “opslaan”
  6. Houd er rekening mee dat de map /domains/xyz.com/private_htmlwordt geëlimineerd en dat er een symbolische link wordt gegenereerd van private_htmlnaar  public_html om de map te kunnen delen.
  7. Het systeem zal nu vragen of je wilt dat de private_htmldirectory verwijderd wordt.
  8. Klik op “OK” om te voltooien.

Stap 4:

Je wordt nu op de hoogte gebracht van de wijzigingen die je hebt doorgevoerd. Je kunt binnen 4 tot 5 minuten via het https-protocol toegang krijgen tot jouw website.

Het certificaat is ingesteld en geïnstalleerd. Je kunt je bezoekers nu voorzien van een https-verbinding.

Houd er rekening mee dat DirectAdmin het Let’s Encrypt certificaat 30 dagen voor de vervaldatum automatisch verlengd. Indien de verlenging mislukt word je op de hoogte gebracht via een melding.