Installeer Let’s Encrypt Extensie op Plesk

Estimated reading time: 2 min

Let's Encrypt is een uitstekend initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG), die gewijd  is om  alle Plesk-gebruikers van een gratis SSL-certificaat te voorzien. Deze free certificate authority (CA) is gevormd door enkele bedrijven zoals Cisco, Mozilla, Akamai etc. Versleutelen van verkeer tussen je server en de webbrowser van de client, is meestal iets dat jou geld kan kosten, meestal $ 20 per jaar. En bovendien krijg je dan meestal geen volledig SSL-certificaat.  Google heeft een beleid met betrekking tot het zoekalgoritme waarmee het in de toekomst verkeer naar onbeveiligde websites (zonder HTTPS) kan beperken. Dankzij Let's Encrypt kan je  volledige versleuteling aanbieden voor jouw websites . Je kunt het met een paar klikken installeren op je Plesk-server.

Hier gaan we jou laten zien hoe jij de Let's Encrypt-extensie op een op Plesk gebaseerde Linux- of Windows-server kunt installeren.

Vereisten voor de  Let's Encrypt extensie

Admin toegang tot uw Plesk-server.

Punten waarmee je rekening moet houden voor de installatie

• Hoewel het een grote impact heeft, wordt het certificaat geleverd met een korte geldigheidslimiet, slechts 90 dagen.
  • Er kunnen problemen optreden op de productieserver, als er mogelijk bugs in zowel de extensie als de client zitten.

Log in op jouw Plesk Server

Log in op uw Plesk-server, je ziet de  Plesk hosting-controlepaneel verschijnen. Selecteer nu "Extensions" in de menubalk.

menubar plesk

Open de extension catalog

Manage extensions console is al op je Plesk geïnstalleerd. Selecteer "Extensions Catalog" in het dialoogvenster voor het beheren van extensies. Er verschijnt een pop-up bericht om de gewenste extensie te kiezen en deze te installeren. Nu kan je de extensies zien en hier vindt je de extensie "Let's Encrypt".

extention catalog

Notitie: Als je  jouw eigen server gebruikt en de extensie Let's Encrypt wordt niet weergegeven, kan je de volgende doen. Selecteert in de menubalk "tools and settings". Vervolgens selecteer b"update and upgrade". Dat opent een nieuw tabblad,  dat is de Plesk-installatieprogramma. Nu kan je alle functies zien dat geleverd word met Plesk. Onderaan vind je een vak genaamd Plesk Extension. Klik op het pluspictogram op de Plesk-extensie en onderaan vindt u Let's Encrypt.

plesk-extention-upgrade

Selecteer nu de extensie Let's Encrypt en druk op Continue.

letsencrypt-extention

Installeer Let's Encrypt voor jouw server

Selecteer de "Let’s Encrypt " extensie klik op Install. Het kan enkele minuten duren.

letsencrypt-installation

Selecteer domeinen

Klik op de extensie "Let's Encrypt" en kies vervolgens de door jou gewenste domeinnaam uit de lijst met Plesk-servers. Aangezien het domein wordt gevalideerd, moet je ervoor zorgen dat het geselecteerde domein op deze server wordt gericht.

select domain

Creër jouw certificate

Een dialoogvenster verschijnt. Voer een e-mailadres in voor het kunnen herstellen en het ontvangen van het meldingen. Klik nu op installeren om het gratis certificaat te maken.

lets-encrypt-ssl

Laatste Stappen

Het proces wordt automatisch voltooid.

ssl-installed-succesfully

Schakel SSL support in

Selecteer de hosting settings in de menubalk en ga naar het beveiligingsgedeelte onderaan. Zorg er nu voor dat het selectievakje naast SSL / TLS is aangevinkt en controleer of het selectievakje Let's Encrypt is geselecteerd en sla de instelling op.

security-ssl

Let op dat het certificaat van Let's Encrypt slechts drie maanden geldig is. Je zou het zeker moeten vernieuwen, maar de machine zal proberen om het zelf automatisch op tijd te vernieuwen.