Installeer Let’s Encrypt Extensie op Plesk

Geschatte leestijd: 2 min

Let’s Encrypt is op één na grootste certificaatautoriteit ter wereld waarmee je gratis SSL-certificaat kunt installeren dat wordt herkend door grote browsers zoals Akamai, Mozilla EFF, Cisco etc. Naast ondersteuning van meerdere domeinen en subdomeinen word je ook voorzien van een veilig en automatisch certificaat waarmee al jouw websites worden beschermd. De installatie is zeer eenvoudig en wordt hieronder beschreven.

Volg de onderstaande stappen in dit artikel om Let’s Encrypt extentie te installeren op Plesk gebaseerde Linux of Windows servers.

Vereisten

Admin toegang tot jouw Plesk-server.

Punten waarmee je rekening moet houden voordat je begint met de installatie:

• Het certificaat heeft een korte geldigheidslimiet, slechts 90 dagen.
  • Indien er bugs zijn in de extentie of client dan kan dit leiden tot problemen op de productieserver.

Stap 1: Log in op jouw Plesk Server

Log in op jouw Plesk-server, je ziet de Plesk hosting-controlepaneel verschijnen. Selecteer nu “Extensions” in de menubalk.

menubar plesk

Stap 2: Open de extension catalog

Manage extensions console is al op je Plesk geïnstalleerd. Selecteer “Extensions Catalog” in het dialoogvenster voor het beheren van extensies. Er verschijnt een pop-up bericht om de gewenste extensie te kiezen en deze te installeren. Je ziet nu de extensies en de extensie “Let’s Encrypt”.

extention catalog

Notitie: Als je jouw eigen server gebruikt en de extensie Let’s Encrypt wordt niet weergegeven, kun je het volgende doen: Selecteer in de menubalk “tools and settings”. Vervolgens selecteer b”update and upgrade”. Dat opent een nieuw tabblad, dat is de Plesk-installatieprogramma. Nu kun je alle functies zien dat geleverd wordt met Plesk. Onderaan vind je een vak genaamd Plesk Extension. Klik op het pluspictogram op de Plesk-extensie en onderaan vindt u Let’s Encrypt.

plesk-extention-upgrade

Selecteer nu de extensie Let’s Encrypt en druk op Continue.

letsencrypt-extention

Stap 3: Installeer Let’s Encrypt voor jouw server

Selecteer de “Let’s Encrypt ” extensie klik op Install. Het kan enkele minuten duren.

letsencrypt-installation

Stap 4: Selecteer domeinen

Klik op de extensie “Let’s Encrypt” en kies vervolgens de door jou gewenste domeinnaam uit de lijst met Plesk-servers. Aangezien het domein wordt gevalideerd, moet je ervoor zorgen dat het geselecteerde domein op deze server wordt gericht.

select domain

Stap 5: Creëer jouw certificaat

Een dialoogvenster verschijnt. Voer een e-mailadres in voor het kunnen herstellen en het ontvangen van het meldingen. Klik nu op installeren om het gratis certificaat te maken.

lets-encrypt-ssl

Laatste Stappen

Het proces wordt automatisch voltooid.

ssl-installed-succesfully

Stap 6: Schakel SSL support in

Selecteer de hosting settings in de menubalk en ga naar het beveiligingsgedeelte onderaan. Zorg er nu voor dat het selectievakje naast SSL / TLS is aangevinkt en controleer of het selectievakje Let’s Encrypt is geselecteerd en sla de instelling op.

security-ssl

Let op dat het certificaat van Let’s Encrypt slechts drie maanden geldig is. Je zou het zeker moeten vernieuwen, maar de machine zal proberen om het zelf automatisch op tijd te vernieuwen.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt met succes de Let’s Encrypt extensie op Plesk geïnstalleerd.