Hoe je reverse DNS configureert op je VPS

Geschatte leestijd: 1 min

Configureer reverse DNS op je VPS

In dit artikel leer je hoe je reverse DNS configureert op je VPS / Managed VPS. Reverse DNS is technisch gezien het tegenovergestelde van forward DNS, waarbij Reverse DNS de hostnaam van een IP-adres retourneert. Forward DNS retourneert het IP-adres van een hostnaam. Reverse DNS wordt meestal gebruikt in e-mailservers als beveiligingsmaatregel. Dat wordt gedaan door te verifiëren dat de verzendende server geen spammer is.

Vereisten

Stap 1: Log in op je klantenpaneel

Log in op je klantenpaneel via https://my.snel.com/clientarea/.

clientarea login

Stap 2: Selecteer je VPS/Managed VPS

Selecteer jouw gewenste VPS van de Dashboard.

Cloudvps select

Stap 3: rDNS configureren

Selecteer More klik vervolgens op Reverse DNS.

VPS reverse DNS

Hier kun je het IP-adres toewijzen aan de reverse DNS. Als je dat eenmaal hebt gedaan, klik je op Update Reverse DNS.

VPS update reverse dns

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist reverse DNS geconfigureerd voor je VPS / Managed VPS in het klantenpaneel.