Backup maken van Microsoft SQL server met Acronis Cyber Protect

Geschatte leestijd: 2 min

Introductie

In deze tutorial leer je hoe je een back-up kunt maken van Microsoft SQL Server-databases met Acronis Backup Cloud. De backupoplossing van Acronis Backup Cloud is veilig en schaalbaar. Bovendien heeft Acronis veel beveiligingsfuncties waarmee je jouw applicaties of websites kunt beschermen.

Vereisten

In deze tutorial gaan we ervan uit dat je al een MSSQL-server hebt die op een Windows-server draait. Je hebt ok SQL Server Management Studio geïnstalleerd.

Stap 1: Geef systeemgebruiker toestemming op SQL Management Studio

Log in op de externe server met RDP en zoek naar SQL Server Management Studio via Windows search.

SQL Server Management Studio Search

Klik op Connect om verbinding te maken met de lokale SQL server via Windows-verificatie.

Login prompt

Onder Object Explorer aan de linkerkant kun je Security en Login uitvouwen.

Security >> Login

Klik nu dubbel op NT AUTHORITY\SYSTEM. Dit opent de eigenschappen voor NT AUTHORITY\SYSTEM.

NT AUTHORITY\SYSTEM

Klik op Server Roles onder Select a Page. Schakel nu de sysadmin rol in via Server Roles.

Enable sysadmin

Stap 2: Log in op Acronis Backup Cloud

Log in op jouw My.snel.com klantenpaneel https://my.snel.com/clientarea/ en navigeer naa de tab Extra services.

Extra Services

Klik op de drie stippen om de details van jouw Acronis Backup Cloud te openen. Klik nu op de tab  Control Panel om jouw gebruikersnaam en wachtwoord voor Acronis Backup Cloud te zien. Maak hier een notitie van en klik op het knopje Click here to access control panel. Dit opent de login-prompt in een nieuw tabblad. Log in met de inloggegevens die je eerder hebt genoteerd.

Acronis Cloud Login Details

Stap 3: Agent installeren

Zodra je bent ingelogd op jouw Acronis Backup Cloud dashboard, klik je op het knopje Add devices.

Click Add devices

Er wordt nu een zijbalk geopend. Scroll naar het einde en vindMicrosoft SQL Server onder applicaties.

Click Microsoft SQL server

Als je op de tekst klikt, wordt er een download van de Acronis-back-upagent gestart. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten

Download Acronis agent

Klik op het knopje Install om de agent te installeren.

Install Agent

Zodra de agent is geïnstalleerd, vraagt het installatieprogramma om de machine te registreren. Klik op het knopjeRegister the machine. Dit opent een nieuw tabblad in jouw browser om de machine toe te voegen.

Register the machine

Je moet ingelogd zijn op Acronis Backup Cloud. Aangezien je al ingelogd bent klik je op het knopje Confirm Registration.

Confirm registration

Keer terug naar het installatieprogramma. Je zou een groen vinkje moeten zien met de melding dat de software succesvol is geïnstalleerd. Je kunt het installatieprogramma nu sluiten.

Install finished

Na een paar minuten zou de nieuw toegevoegde machine moeten verschijnen in jouw Acronis Cloud dashboard.

Device added

Stap 4: Back-up inschakelen

Om de back-up van jouw SQL databases mogelijk te maken klik je op Microsoft SQL . Selecteer de instance van de lijst. Er wordt een popup geopend waarbij je wordt gevraag om de server credentials in te vullen. Vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.Provide windows login

Na succesvolle authenticatie kun je ervoor kiezen om elke database of alle databases afzonderlijk te back-uppen. Selecteer de MSSQL-server om een back-up van alle databases tegelijk te maken, maar selecteer geen individuele database. Klik op het knopje Protect group.Click protect group

Kies een schema en bewaarbeleid voor back-ups op basis van jouw gebruiksscenario. Je kunt optioneel versleuteling inschakelen. Houd er echter rekening mee dat je de back-ups niet kunt decoderen als je de encryptie-sleutel kwijt raakt.

Create protection plan

Wanneer je klaar bent klik je op het knopje Apply. Je kunt direct een back-up maken door te klikken op Run now. Als dit het geval is, wordt de volgende back-up op het geplande tijdstip gemaakt.

Protection plan applied

Zodra je de back-up hebt gemaakt, zie je dat de status groen wordt.

Backup status

Conclusie

In deze tutorial hebben we een Acronis-back-upagent op Windows Server geïnstalleerd en het apparaat aan het clouddashboard toegevoegd. We hebben ook geleerd om de back-up van MSSQL-databases in Acronis Backup Cloud in te plannen.