Hoe je een Custom OS op jouw Dedicated Server kunt installeren

Geschatte leestijd: 2 min

Installeer een Custom OS op jouw dedicated server

Bij Snel.com kunt u een aangepast besturingssysteem naar keuze installeren op uw Dedicated Server. Let echter op dat klanten geen ISO-bestanden zelf kunnen uploaden. Om verder te gaan, moet u een ondersteuningsticket aanmaken en ons een URL van het ISO-bestand dat u wilt gebruiken verstrekken. Ons team zal de upload voor u afhandele

In deze handleiding laten we zien hoe u een ISO op uw server kunt monteren en ervan kunt opstarten met behulp van de KVM-console van uw Dedicated Server. We bekijken ook hoe u het besturingssysteem via de console installeert en hoe u de ISO na installatie loskoppelt.

Prerequisites

• Een actieve Dedicated server.
  • Een directe URL van het ISO-bestand beschikbaar op internet

Stap 1: Log in op je My.snel.com klantenpaneel

clientarea login

Log in op jouw My.snel.com klantenpaneel en navigeer naar de dedicated server pagina.

Stap 2: Selecteer de server

Klik op de server waar je het ISO-bestand wil mounten.

Stap 3: Verbind met uw Dedicated Server via KVM Console

Klik op ‘meer’ en selecteer  IPMI/BMC Console uit de vervolgkeuzelijst.

Zodra u succesvol bent ingelogd, ziet u de KVM-console voor uw Dedicated Server.

Als u verbindingsproblemen ondervindt bij het openen van de console, probeer het dan opnieuw vanuit een ander venster of een andere browser.

U navigeert nu naar de iDRAC-interface.

In de linkerbovenhoek, klik op de login-knop die je gebruikersnaam automatisch invult. Doe hetzelfde voor het wachtwoordveld door op de password-knop te klikken. (Zorg ervoor dat je de cursor in de respectieve gebruikersnaam- en wachtwoordvelden plaatst wanneer je op de knop klikt)

Nadat de inloggegevens zijn ingevuld, klik onderaan op  Login

Stap 4: Monteer de ISO op de Server

Scroll naar beneden en klik op de   Start the virtual Consoleop het iDRAC-dashboard.

Klik in Virtual media op de knop Connect virtual mediabutton in de bovenstaande balk.

Dit zal het Virtual Media Device met je server verbinden.

Om het ISO-bestand te koppelen, klik op “Choose File” bij Map CD/DVD

Selecteer het gewenste besturingssysteem in de lijst en dubbelklik

Na het selecteren van het ISO-afbeeldingsbestand, klik op de Map Device-knop om de Custom ISO als een Virtual Media Device te koppelen

U zou een bericht bovenaan moeten zien dat uw aangepaste ISO is gekoppeld aan het CD/DVD-drive.

Stap 5: Opstarten van Virtual CD/DVD

Nu we de aangepaste ISO hebben gemonteerd, kunnen we daarvan opstarten. Klik daarvoor op de knop  Boot in de bovenste balk. Dit opent een pop-up voor Boot Controls. Klik op  Virtual CD/DVD/ISOom de boot control in te stellen op opstarten van ISO.

Klik op Yes als er om bevestiging wordt gevraagd.

Klik nu op de knop Powerin de bovenste balk. Dit zou het stroommenu moeten openen. Klik op Reset System(warm boot).

Klik op Yes als er om bevestiging wordt gevraagd.Het moet uw server opnieuw opstarten en u zou moeten zien dat deze opstart van Virtual CD.

Stap 6:Besturingssysteem Installeren

Gebruik de virtuele console om het besturingssysteem vanaf de ISO te installeren. Omdat de installatiestappen voor elk besturingssysteem individueel verschillen, worden deze niet behandeld in deze handleiding.

Na de installatie van het besturingssysteem, als er een automatische herstart plaatsvindt, zal de server opstarten vanaf de SSD-schijf, niet van ISO.

Stap 7: Verbreek de verbinding met Virtual Media

Zodra u het besturingssysteem succesvol hebt geïnstalleerd, kunt u het Virtual Media-apparaat verwijderen omdat het niet langer nodig is.

Klik op de knop Virtual Media in de bovenste balk. Nu, klik op de knop Disconnect Virtual Mediaom te ontkoppelen. Klik op Yes als er om bevestiging wordt gevraagd.

Dit zal het Virtual Media-apparaat loskoppelen en de ISO-afbeelding die u had gemonteerd ontkoppelen.

Conclusie

Gefeliciteerd, u hebt een aangepast besturingssysteem geïnstalleerd op uw Dedicated Server. In deze handleiding hebben we geleerd hoe we een aangepast besturingssysteem op een Snel Dedicated Server kunnen monteren en installeren. We hebben gekeken hoe we van een ISO-bestand kunnen opstarten met behulp van de KVM-console. We hebben ook gekeken hoe we het OS met de KVM-console installeren en het Virtual Media-apparaat na installatie loskoppelen.