Hoe installeer je Acronis op Windows Server 2019

Introductie

In deze tutorial leggen we je uit hoe je Acronis op Windows Server 2019 kunt installeren. De cloud backup-oplossing van Acronis is een veilige, schaalbare en hybride backup-oplossing. Het zit boordevol innovatieve beveiligingsfuncties en unieke technologieën om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven, waar je je ook bevindt. Acronis Backup Cloud-oplossingen biedt backup-software voor fysieke, virtuele en cloud-servers. Inclusief veilig opslagbeheer en bestandsdeling.

Vereisten

Stap 1: Log into Acronis

Ga naar https://cloud.acronis.com/login en log in.

Acronis log in

Stap 2: Acronis installeren

Om een apparaat toe te voegen, klik op  Add devices.

Acronis add devices

Kies vervolgens welke apparaat je wilt toevoegen. In dit geval kiezen we Windows dat onder Servers staat.

Acronis add windows server

Nu zal er een download starten. Om het te openen klik op het Cyber Protection Agent bestand.

Acronis start download

Geef de applicatie toestemming om wijzigingen te maken door op Yes te klikken.

Acronis changes

Om Cyber Protection Agent te installeren, klik op Install.

Acronis install

De installatie zal nu beginnen.

Acronis installing

De installatie is bijna klaar. Nu hoef je alleen nog de apparaat toe te voegen. Dit doe je door te klikken op  Register the machine.

Acronis register machine

Vervolgens zal er een venster verschijnen. Voer hier je registratie code in en  zorg ervoor dat de andere informatie klopt.

Acronis reistration device

Als de registratie is gelukt, klik op OK

Acronis install success

Stap 3: Backup instellingen

Klik aan de linkerkant op het apparaat waarvan je de instellingen van wilt wijzigen. Klik vervolgens op de map.

Acronis Devices

Gebruik op het apparaat je rechtermuisknop om het menu te openen. Klik vervolgens op Protect.

Acronis Protect DevicesIn dit menu kun je bepalen waar je een backup van wilt maken, de locatie van de backup en wanneer. Je kunt hier ook kiezen hoelang je de backup wilt behouden.

Zorg ervoor dat Encryption aan staat.

Om Encryption aan te zetten, voer hier je wachtwoord in en kies de Encryption Algorithm. Klik vervolgens op OK

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt Acronis succesvol geïnstalleerd op je Windows Server 2019.