Verander jouw hostnaam op Windows Server 2019

Geschatte leestijd: 1 min

Hoe je jouw hostnaam op Windows Server 2019 kunt veranderen

In dit artikel leggen we je uit hoe je de hostnaam op een Windows Server 2019 kunt veranderen.

Vereisten

• VPS of Dedicated Server met Windows Server 2019 installatie.
  • Je moet ingelogd zijn als administrator.

Stap 1: Log in met RDP in Windows Server 2019

Maak verbinding met jouw server met de logingegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Stap 2: Hostnaam veranderen

Klik links onder op het vergrootglas en zoek This PC. Vervolgens klik je op Properties.

Windows Server 2019 Properties

Klik op Change settings.

This PC Change settings

Vervolgens klik je op Change  die je naast To rename the computer or change its domain or workgroup, click Change kunt vinden.

System properties change

Voer hier de computernaam in waar je het in wilt veranderen en klik daarna op OK.

Change computer name

Om de wijzigingen toe te passen moet je alleen nog je computer restarten. Klik op OK en restart je computer.

Restart PC to apply changes

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist geleerd hoe je de hostnaam kunt veranderen op een Windows Server 2019.