Verander jouw hostnaam op Windows Server 2012

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je jouw hostnaam kunt veranderen in Windows Server 2012

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw hostnaam kunt veranderen in Windows Server 2012.

Vereisten

• VPS of Dedicated Server met Windows Server 2012 installatie.
  • Je moet ingelogd zijn als administrator.

Stap 1: Log in op Windows Server 2012 via RDP

Maak verbinding met jouw server met de logingegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Stap 2: Hostnaam veranderen

Klik links onderin op het Windows logo.

Server manager 2012

Navigeer naar This PC en klik erop met je rechtermuisknop. Vervolgens klik je op Properties.

Windows Server 2012 Start

Naast Computer name klik je op Change settings.

Windows Server 2012 change settings

Klik vervolgens op Change naast  To rename this computer or change its domain or workgroup, click Change.

Windows Server 2012 System properties

Geef nu de hostnaam op die je wilt. Klik vervolgens op OK.

Windows Server 2012 computer name

Om de wijzigingen toe te passen moet je jouw computer opnieuw opstarten. Klik op OK en herstart de computer.

Windows Server 2012 restart computer

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu de hostnaam verandert in Windows Server 2012.