Extra IPv4 adres toevoegen in Windows Server 2019

Introductie

In deze handleiding hebben we beschreven hoe je een extra IPv4 kunt configureren op Windows Server 2019. Zorg ervoor dat je alle stappen in dit artikel volgt.

Vereisten

Stap 1 – Log in op je server

Log in op je server met behulp van RDP

Stap 2 – Open Configuratiescherm

Open de Start menu en klik op Configuratiescherm

nl configuratiescherm

Stap 3 – Open Netwerk configuratie

Open Netwerk en internet

configuratiescherm netwerk en internet

Open Netwerkcentrum

configuratiescherm netwerk en internet netwerkcentrum

Klik op Adapterinstellingen wijzigen

configuratiescherm netwerkcentrum adapterinstellingen

Stap 4 – Voeg een extra IPv4 toe

Klik  met je rechtermuisknop op netwerk adapter en klik vervolgens op Eigenschappen

configuratiescherm netwerkcentrum adapterinstellingen

Klik op Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) en klik vervolgens op Eigenschappen

configuratiescherm ipv4 eigenschappen

Klik op Geavanceerd…

configuratiescherm netwerkcentrum adapterinstellingen

Bij de IP instellingen tab klik je vervolgens op Toevoegen

configuratiescherm netwerkcentrum ip toevoegen

Vul het IP-adres en subnetmasker in

configuratiescherm geavanceerd ip toevoegen

Klik op Toevoegen

Klik op OK in Geavanceerde TCP/IP-instellingen

Klik op OK in Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) Eigenschappen

Klik op Sluiten om de netwerk adapter instellingen af te sluiten

Windows blokkeerd standaard ICMP pakketten. Controleer voordat je verder gaat met stap 5 of de ICMP pakketen voor IPv4 worden geaccepteerd in de Windows Firewall. Als dit niet is ingeschakeld kan dit leiden tot verkeerde resultaten.

Stap 5 – Controleer of IPv4 werkt

In de laatste stap controleer je of het extra toegevoegde IPv4-adres werkt. Open de command prompt of een een terminal afhankelijk van jouw lokale computer. Je kunt hieronder per besturingssysteem de commando’s vinden.

Windows:

ping 193.33.61.xxx

Linux

ping 193.33.61.xxx

MacOS

ping 193.33.61.xxx

Conclusie

Gefeliciteerd, je bent klaar! Je hebt zojuist een extra IPv4 toegevoegd aan je Windows Server 2019.