Hoe kan ik Plesk installeren

Introductie

Plesk Panel wordt vaak gezien als een goed bruikbaar control panel voor Windows of Linux servers. Het control panel is erg overzichtelijk en stabiel waardoor het vaak wordt geadviseerd voor shared, virtual en dedicated hostingomgevingen. Je kunt met Plesk Panel veel functionaliteiten automatiseren waardoor je zowel op kosten als resources kunt besparen.

Vereisten

Stap 1: Installatie uitvoeren

Om Plesk te installeren log je eerst in als root op jouw server en vervolgens voer je het onderstaande commando uit:

sh <(curl https://installer.plesk.com/one-click-installer || wget -O - https://installer.plesk.com/one-click-installer)
Enter your license key
Enter your activation code

Nadat je dit hebt uitgevoerd kun je op Plesk inloggen via http://youripaddress:8443

Houd er rekening mee dat je ook een relay-host moet instellen voor jouw SMTP-server. Je kunt deze tutorial volgen voor de instructies.

Conclusie

Gefeliciteerd je hebt met succes Plesk geïnstalleerd. Voor meer informatie kun je het document van Plesk doornemen via onderstaande link:
https://docs.plesk.com/en-US/onyx/deployment-guide/quick-start.76607/

Uiteraard kunnen we ook Plesk voor jou installeren, we brengen hiervoor echter wel 49.00 euro installatiekosten in rekening. Wil je dat de installatie door ons wordt uitgevoerd? Dan kun mailen naar [email protected].