Hoe je R1Soft volledig kunt verwijderen op CentOS

Introductie

In dit artikel leggen we uit hoe je R1Soft backup client en repositories op CentOS volledig kunt verwijderen.

Stap 1: Verwijder pakketten

We beginnen met het verwijderen van de geïnstalleerde pakketten:

sudo yum remove r1soft-getmodule serverbackup-agent serverbackup-async-agent-2-6 serverbackup-enterprise-agent serverbackup-setup

Stap 2: Verwijder stale bestanden

Soms blijven sommige bestanden op de server staan, je kunt die bestanden veilig verwijderen met de onderstaande commando:

sudo rm -rf /usr/sbin/r1soft/

Stap 3: Verwijder de repository

Verwijder de R1soft repository met:

sudo rm -f /etc/yum.repos.d/r1soft.repo

Conclusie

Na het volgen van deze instructies zijn alle R1soft gerelateerde pakketten en de R1soft repository van jouw server volledig verwijderd.