Hoe je LiteSpeed ​​Cache Crawler kan installeren

Introductie

LiteSpeed ​​Cache Crawler is een krachtige tool die je kan helpen de prestaties van jouw website te verbeteren door de pagina’s van jouw website te crawlen en in de cache op te slaan. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken en kan een aanzienlijk verschil maken in de snelheid van jouw website en de algehele gebruikerservaring. Hier is een gedetailleerde handleiding voor het installeren van LiteSpeed ​​Cache Crawler

Wat is de cache crawler?

De LiteSpeed ​​Cache-plug-in voor WordPress, welke is gemaakt om de functionaliteit van WordPress-websites te verbeteren, bevat een component genaamd de LiteSpeed ​​Cache Crawler. Door elke pagina te bezoeken en de gegevens in de cache op te slaan, is de crawler verantwoordelijk voor het maken van de cache voor een WordPress-site.

De LiteSpeed ​​Cache-plug-in controleert of een in de cache opgeslagen kopie van een pagina toegankelijk is wanneer een gebruiker een pagina op een WordPress-website bekijkt. Als dat zo is, ontvangt de gebruiker de versie in de cache in plaats van een nieuw gemaakte pagina. Dit kan de werklast van de server aanzienlijk verminderen en de functionaliteit van de website verbeteren.

Het genereren van de cache voor elke pagina op de website wordt gedaan door de LiteSpeed ​​Cache Crawler. Het werkt door naar elke pagina te gaan en de inhoud ervan te onderzoeken, inclusief eventuele dynamische elementen die kunnen worden geproduceerd door plug-ins of thema’s. Daarna maakt de crawler een statische versie van de pagina en slaat deze op in de cache.

Een breed scala aan extra functies, zoals browser caching, beeldoptimalisatie en de verkleining van CSS- en JavaScript-bestanden, zijn ook opgenomen in de LiteSpeed ​​Cache-plug-in om de functionaliteit van WordPress-sites te verbeteren. Al deze functies zijn bedoeld om de last van de server te verlichten en de bezoekerservaring van de website te verbeteren.

Vereisten

Stap 1: Download en Installeer LiteSpeed Cache-Plug-in

De eerste stap bij het installeren van LiteSpeed ​​Cache Crawler is het downloaden en installeren van de LiteSpeed ​​Cache Plugin. Je kunt dit doen door in te loggen op jouw WordPress-dashboard en te navigeren naar Plugins > Voeg Nieuw. Typ LiteSpeed ​​Cache in het zoekvak en klik op de knop Nu Installeren.

Typ LiteSpeed ​​Cache in het zoekvak en klik op de knop Nu Installeren.

Nadat de plug-in is geïnstalleerd, klik je op de knop Activeren om deze te activeren.

Stap 2: Activeer LiteSpeed ​​Cache Crawler

Nadat LiteSpeed ​​is geïnstalleerd, navigeer je door het LiteSpeed-dashboard en selecteer je Crawler.

Aan de rechterkant van het scherm zie je Activeren met een aan/uit-schakelknop, zorg ervoor dat je deze op AAN zet.

Stap 3: Schakel LiteSpeed ​​Crawler Cron in

Vervolgens moet je Crawler Cron inschakelen, om dit te doen ga je naar het tabblad Algemene instellingen en bij de eerste optie krijg je de optie om het aan of uit te zetten.

Klik op AAN om de crawler in te schakelen.

Stap 4: Configureer de sitemap

Door de sitemap te configureren, weet de crawler welke pagina’s beschikbaar zijn en kan deze vervolgens correct cachen.

Om dit te configureren, ga je naar het tabblad met de tekst Sitemapinstellingen.

Plaats de aangepaste sitemap en klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: zorg dat je een actieve sitemap hebt, anders kun je niet verder.

Vervolgens moeten we de sitemap laden, klik op het tabblad met de tekst (2) Kaart.

Vanaf daar zie je aan de rechterkant Vernieuw Crawler Map.

Daarna zie je of je een geldige sitemap met content hebt.

Stap 5: De crawler zelf configureren

Op de tabbladen zie je Algemene instellingen, deze stap wordt belangrijk, als de crawler niet correct is geconfigureerd, veroorzaakt dit enkele problemen.

Er zijn 3 dingen die we in de gaten moeten houden:

• Hoe vaak willen we dat de crawler draait?
  • Hoeveel tijd tussen de runs?
  • Wanneer moet de crawler opnieuw starten met de mogelijkheid om extra pagina’s/producten mee te nemen in de cache?

Er zijn 4 belangrijke instellingen die we gaan aanpassen, die gaan als volgt:

• Looptijd: Zoals het zegt, is dit hoe lang de crawler draait, in dit geval stellen we het in op 300 seconden (5 minuten)
  • Interval Between Runs: Dit is een pauze tussen runs, deze gaan we ook aanpassen naar 300 seconden.
  • Serverbelastingslimiet: we stellen de belastingslimiet in van 1 tot 3.

Zorg ervoor dat je alles dubbel controleert, en als je jouw eigen voorkeursinstellingen hebt, kun je die ook gebruiken.

Stap 6: Monitor en beheer LiteSpeed ​​Cache Crawler

Terwijl de LiteSpeed ​​Cache Crawler actief is, kun je de voortgang volgen en beheren.

Om een ​​goede test uit te voeren, klik je op de knop met de tekst [R] Handmatig uitvoeren.

Navigeer hiervoor naar LiteSpeed ​​Cache > Crawler vanuit jouw WordPress-dashboard, op het eerste tabblad Samenvatting kun je de status van de crawler bekijken.

Conclusie

Kortom, LiteSpeed ​​Cache Crawler is een sterk hulpmiddel dat je kan helpen bij het verbeteren van de prestaties van jouw website door de pagina’s in het cachegeheugen op te slaan. Je kunt LiteSpeed ​​Cache Crawler snel installeren en gebruiken om de snelheid en bruikbaarheid van jouw website te verhogen door deze stappen te volgen.