Hoe je L2TP/IPsec VPN op Windows 10 instelt

Introductie

In dit artikel leer je hoe je een L2TP/IPsec VPN kunt instellen op een Windows Server 10.

Vereisten

• Windows 10.
  • Toegang to Windows 10 met administrator of user die voldoende beheerdersrechten hebben.

Stap 1 – Log in op Windows 10

Klik op het zoekpictogram in de menubalk van Windows en zoek naar control panel. Klik nu op het icoon control panel.

windows 10 searchbar

Open nu Network and Internet.

windows 10 network

Open vervolgens Network and Sharing Center.

windows 10 networkcenter

Stap 2 – Configureer VPN

Klik op  Set up a new connection on a network

windows 10 connection

Selecteer Connect to a workplace en klik vervolgens op Next

windows 10 workplace

Klik op Use my Internet connection (VPN)

windows 10 workplace vpn

Vul jouw IP-adres in het “Internet address” veld. Als voorbeeld gebruiken wij dit IP-adres 193.33.61.185, klik op Create.

windows 10 create vpn

Nadat je op” Create” hebt geklikt wordt de installatiewizard gesloten.

Klik op Change adapter settings in het linkermenu.

windows 10 network adapter

Stap 3 – Verbinding maken met de VPN server

Open het Network icoon rechts beneden en klik op VPN Connection.

windows 10 networkicon

Nadat je op VPN verbinding hebt geklikt, zie je het knopje “Connect” klik op Connect om verbinding te maken.

windows 10 make connection

Je wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

windows 10 vpn security

Er wordt nu verbinding gemaakt.

windows 10 try

Jouw VPN-verbinding is ingesteld.

windows 10 l2tp/ipsec

Stap 3 – IP-adres controleren

Als je al het verkeer via de VPN  routeert dat zie je het VPN IP-adres van jouw VPN server. Je kunt dit IP-adres vinden door deze site whatismyip.com te bezoeken.

macos ip

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt een VPN-client geconfigureerd voor Windows 10. Bekijk onze knowledgebase voor meer artikelen rondom dit onderwerp.