Hoe je Acronis Backup Cloud op Plesk kunt instellen

Introductie

Of je nou applicaties of websites draait op je server, backups bepalen voor een groot deel het verschil tussen een groot ramp of een klein ongemak. Jouw bedrijf produceert dagelijks grote hoeveelheid data. Daarom is het belangrijk dat je een backup maakt van al jouw data zodat je later in een cruciaal moment jouw gegevens kunt herstellen. Wij raden je aaan om Acronis Backup Cloud te gebruiken, dit is een veilige, schaalbare en hybride backup-oplossing.

In dit artikel wordt beschreven hoe je Acronis Backup Cloud kunt installeren op een server met Plesk.

Vereisten

Voordat je begint met de installatie is het noodzakelijk dat je al Plesk hebt geïnstalleerd op jouw server.

Het is ook belangrijk dat je al bent ingelogd op jouw Acronis Backup Cloud Management Console en dat je de licentieovereenkomst hebt geaccepteerd. Om dit te voltooien kun je navigeren naar https://baas.acronis.com en inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Je krijgt vervolgens het volgende scherm te zien:

Accept Acronis Backup Cloud License Agreement

Vink de checkbox aan en klik op “Accept”.

Installeer Acronis Backup Extensie

Ga naar “Extensies” en zoek naar “Acronis”. De Extensie die we nodig hebben heet “Acronis Backup”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 01

Installeer de “Acronis Backup” Extensie:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 02

Setup van Acronis Backup Cloud

Na het installeren van de extensie, open je de extensie door te klikken op “Extensies” gevolgd door “Acronis Backup”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 03

Wanneer je voor de eerste keer opstart dan klik je op “Ik heb al een Acronis -account”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 04

Op het volgende scherm verander je de  “Service URL” naar https://baas.acronis.com en vervolgens voer je jouw gebruikersnaam en wachtwoord in:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 05

Je kunt jouw logingegevens vinden op my.snel.com:

How to setup scheduled backups through Acronis Backup Cloud Management Console - 01

Op het volgende scherm kun je zien wat het systeem zal uitvoeren, klik op “ENABLE” om verder te gaan:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 07

Je kunt vervolgens de backup onmiddellijk uitvoeren, of de backup inplannen. Om de backup onmiddellijk uit te voeren klik je op “Run now”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 07

De backup-schema en retentie wijzigen

Om de backupinstellingen te wijzigen wanneer je een backup wilt creëren of de bewaartermijn van de backup wilt veranderen, klik je op “Go to backup console”. Hiermee kom je op het Acronis Backup Cloud Management Console:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 08

Op het volgende scherm zie je een lijst met al jouw servers. Klik op de juiste server en klik vervolgens op Backup:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 09

Klik op het tandwiel icoon gevolgd door “Edit”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 10

Je kunt het schema wijzigen en aangeven hoelang je de backupinstellingen wilt bewaren op basis van jouw behoeften. Klik vervolgens op “Save Changes”:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 11

Conclusie

Indien je alle stappen zorgvuldig hebt gevolgd, beschik je nu over een Plesk server met geautomatiseerde backup en eenvoudige herstelopties binnen de Plesk-interface. Daarnaast kunnen jouw eigen eindgebruikers nu ook hun eigen backups terugzetten hetgeen een mooie aanvulling is op de indrukwekkende Acronis Backup Cloud.