Hoe je Acronis Backup Cloud op Plesk kunt instellen

Introductie

Of je nou applicaties of websites draait op je server, back-ups bepalen voor een groot deel het verschil tussen een groot ramp of een klein ongemak. Elke dag wordt er een grote hoeveelheid data geproduceerd. Dataverlies is daarom het grootste risico voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun gegevens. Alsnog wordt gegevensback-up vaak over het hoofd gezien. Wij raden je aan om Acronis Backup Cloud te gebruiken, dit is een veilige, schaalbare en hybride backup-oplossing.

In dit artikel wordt beschreven hoe je Acronis Back-up Cloud kunt installeren op een server met Plesk.

Vereisten

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op je Plesk omgeving https://plesk.example.com:8443

plesk login

Stap 2: Installeer Acronis Backup Extensie

Ga naar Extensies en zoek naar Acronis. De Extensie die we nodig hebben heet Acronis Backup:

acronisbackupextentionplesk

Installeer de Acronis BackupExtensie:

pleskacronisinstall

Stap 3: Setup van Acronis Backup Cloud

Na het installeren van de extensie, open je de extensie door te klikken op “Extensies” gevolgd door “Acronis Backup”:

pleskacronisopen

Wanneer je het voor de eerste keer opstart dan klik je op Ik heb al een Acronis -account:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 04

Op het volgende scherm verander je de Service URL van https://cloud.acronis.com naar https://baas.acronis.com en vervolgens voer je jouw gebruikersnaam en wachtwoord in:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 05

Stap 4: Inloggegevens Acronis Backup

Log in op het klantengedeelte en ga naar Services -> Extra servicesin het menu aan de linkerzijbalk. Open Acronis service door te klikken op Acronis Backup Cloud. De inloggegevens kan je vinden onder Acronis Backup Cloud Panel.

clientareaacronislogindetails

Optioneel: Schakel versleuteling in

Schakel versleuteling in door de schuifregelaar naar rechts te schuiven. Het zal je om een coderingssleutel vragen, vul de vereiste informatie in Encryption Key and Algorithm:

pleskacronisenableencryption

Als je geen codering wilt inschakelen, kun je de standaardconfiguratie behouden. Klik op ENABLE om verder te gaan.

pleskacronisencryptiondisabled

Stap 5: Back-up van je server

Je kunt vervolgens de backup onmiddellijk uitvoeren, of de backup inplannen. Om de backup onmiddellijk uit te voeren klik je op Run now:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 07

Stap 6: De backup-schema en retentie wijzigen

Om de back-upinstellingen te wijzigen wanneer je een back-up wilt creëren of de bewaartermijn van de back-up wilt veranderen, klik je op  Go to backup console. Hiermee kom je op het Acronis Back-up Cloud Management Console:

How to setup Acronis Backup Cloud on Plesk - 08

Als het de eerste keer is dat je je aanmeldt bij Acronis Back-up Cloud Management Console, wordt je gevraagd de licentieovereenkomst te accepteren. Om dat te doen ga naar https://baas.acronis.com/ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Die zijn te vinden in het klantengedeelte.

Accept Acronis Backup Cloud License Agreement

Selecteer het selectievakje en klik op accept. Zodra je met succes bent aangemeld bij het klantengedeelte, zie je een lijst met je servers. Klik op de juiste server en klik vervolgens op Back-up:

acronisconsole

Klik op het tandwiel icoon gevolgd door “Edit”:

acronplanedit

Je kunt het schema wijzigen en aangeven hoelang je de back-upinstellingen wilt bewaren op basis van jouw behoeften. Klik vervolgens op Save:

acronissavechanges

Conclusie

Indien je alle stappen zorgvuldig hebt gevolgd, beschik je nu over een Plesk server met geautomatiseerde back-up en eenvoudige herstelopties binnen de Plesk-interface. Daarnaast kunnen jouw eigen eindgebruikers nu ook hun eigen backups terugzetten hetgeen een mooie aanvulling is op de indrukwekkende Acronis Back-up Cloud.