Herstellen van root wachtwoord op Debian 10

Introductie

In dit artikel laten we zien hoe je het wachtwoord van het root gebruikersaccount op het Debian 10 besturingssysteem kunt herstellen.

Debian 10 wachtwoord herstel logo

Vereisten

• Je hebt een Server nodig waarop Debian 10 is geïnstalleerd.
  • Je moet toegang hebben tot het Snel.com klantenpaneel om het KVM console te kunnen openen

Herstel van root wachtwoord

Stap 1: Log in bij het KVM console

Om het root wachtwoord Debian 10 te herstellen , moet je inloggen op de KVM-console, afhankelijk van het server type dat je gebruikt, kan de manier waarop je dit doet verschillen.

Als je Cloud VPS gebruikt lees dan dit artikel.

Als je een dedicated server gebruikt met iDRAC lees dan dit artikel.

Als je Supermicro servers gebruikt lees dan dit artikel

Voor VPS gebruikers, navigeer naar beneden op de VPS servicedetailspagina, van daaruit kun je op “Console” klikken, hierdoor wordt de kvm-console in een nieuwe browser geopend.

Stap 2: Herstart het apparaat

Terwijl je de KVM-console open hebt staan, start je de server opnieuw op om het GRUB-menu te krijgen.

Dedicated server gebruikers dienen Server Power Control te openen

direct daarna klik je op reboot om je server opnieuw op te starten.

VPS gebruikers: Open de service details pagina van de VPS en klik op de reboot knop

NB: Nadat je je server opnieuw hebt opgestart, ga je snel naar de KVM-console, aangezien het GRUB-menu slechts een paar seconden wacht voordat het besturingssysteem wordt opgestart.

Stap 3: Wijzig boot parameters

Schakel na het opnieuw opstarten van de VM snel over naar de KVM-console en blijf op ESC drukken.

Je moet dit heel snel doen om het GRUB-menu te krijgen.

NB: Als je het GRUB-scherm hebt gemist, start dan je server opnieuw op.

In het GRUB menu, druk je op E om de GRUB parameters aan te passen

Zoek in de GRUB-bewerkingsmodus de regel die begint met linux /boot/, daarna moet je naar het einde navigeren dat ro quiet moet tonen, voeg hier een spatie toe en typ het volgende:

init=/bin/bash

Dit moet er zo uit zien:

linux          /boot/vmlinuz-4-19.0-8-amd64 root=UUID=c0e7e71a-f8a6-4005-9925-1ca5f3455d1 ro  quiet init=/bin/bash

Eenmaal klaar, druk op CTRL + X of F10 om op te starten in single-user modus.

Stap 4: Herstel wachtwoord

Vervolgens moet je het toegangsrecht wijzigen van alleen-lezen naar lezen-schrijven, typ hiervoor de volgende opdracht:

mount -o remount, rw /

Nu kunnen we het root wachtwoord wijzigen, voer de volgende opdracht uit om uw wachtwoord te wijzigen:

passwd

om je wachtwoord te wijzigen.

Hierna kun je de server opnieuw opstarten met het volgende commando:

reboot -f

Conclusie

In deze tutorial hebben we laten zien hoe je het root-wachtwoord voor Debian 10 kunt herstellen.