FTPS verbinding maken via Cyberduck

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je FTPS verbinding kunt maken via Cyberduck

In dit artikel leggen we uit hoe je FTPS verbinding kunt maken via Cyberduck. FTPS (ook wel bekend als FTP over SSL) staat voor File Transport Protocol Secure. FTPS is een beveiligd protocol voor bestandsoverdracht dat je veilig verbinding laat maken met je partners, klanten en gebruikers.

Vereisten

Stap 1: Cyberduck downloaden

Ga naar  https://cyberduck.io/download/ en klik op de download voor jouw systeem.

cyberduck download

Stap 2: Verbind FTPS met Cyberduck

Klik linksboven in de hoek op het ‘aardbol’ icoontje.

cyberduck

Zorg ervoor dat je  FTP-SSL (Explicit AUTH TLS) hebt geselecteerd. Vul vervolgens de inloggegevens van je server in. Deze kun je vinden in het klantenpaneel en in Plesk onder ‘FTP Access’.

• Server: Voorbeeld: plesk01.yourdomain.com

Klik op  Connect om verbinding te maken met FTPS.

cyberduck connect

Nu zul je een lijst met je bestanden zien. Dit betekent dat je succesvol bent verbonden.

cyberduck connected

Conclusie

Gefeliciteerd, je bent succesvol verbinding gemaakt met FTPS met behulp van Cyberduck.