Een ISO installeren op jouw Cloud VPS

Estimated reading time: 1 min

Je eigen ISO installeren op jouw Cloud VPS via het klantenportaal.

Een ISO-image is een virtuele kopie van een optische schijf. Veel besturingssystemen gebruiken ISO-bestanden om hun software te distribueren. Je kunt jouw Cloud VPS opstarten vanuit een ISO en een besturingssysteem installeren door de ISO via jouw klantenportaal in te laden . Zorg ervoor dat je een downloadlink naar de ISO hebt, want je kunt het ISO-bestand niet rechtstreeks naar je VPS uploaden.

Volg de onderstaande handleiding om jouw eigen ISO te installeren.

1. Log in op jouw klantenportaal

2. Klik op de Cloud VPS  waar je de ISO op wilt installeren.

mount iso 1

3. Ga naar 't ''ISO List'' Tab

4. Klik op  ''Upload ISO''

5. Vul de volgende velden in en klik op '' Verzenden ''

Label = Een naam voor het ISO-image om te identificeren
Min Memory size = Hangt af van je OS (Je kunt dit vinden op de pagina van je OS)
Version = Versie om te identificeren
Operationg System and Distribution= Besturingssysteem en distributie
Visualisatie hangt af van het besturingssysteem laat het zoals het is, als je niet weet welke ondersteund wordt.

En plak vervolgens de download-link van het ISO-bestand.

7. Selecteer jouw  ISO in de lijst en klik op '' Boot ''

8. Jouw Cloud VPS wordt binnen enkele minuten opgestart. Je kunt via de console doorgaan met de installatie.