Waarom een Dedicated KVM handig kan zijn

Introductie

Soms kun je jouw dedicated servers niet bereiken (met SSH). Dat is waar de KVM handig komt te zijn. Wanneer je zelf vastzit, dient KVM als de tweede deur om jouw server alsnog veilig binnen te komen. Een KVM laat jou de controle hebben over jouw server. Je kunt heel gemakkelijk daarmee jouw hardware en software besturen op BIOS niveau.

Al onze servers hebben een dedicated KVM en daaraan zijn veel voordelen verbonden. Je kan KVM gebruiken om:

• Jouw server status monitoren
  • Je server benaderen zonder netwerk
  • Via de ISO booten
  • Het systeem aan/uit zetten
  • RAID controller (hardware) configureren
  • BIOS configureren
  • Hardware logs ontvangen
  • Sensors data aflezen zoals jouw CPU temperatuur, fan snelheid en de hoeveelheid volt
  • Serial over LAN

We bieden de volgende KVM versies:

• SuperMicro IPMI
  • Dell iDrac Enterprise 7
  • Dell iDrac Enterprise 8
  • Dell iDrac Enterprise 9

Hoe kan ik mijn KVM gebruiken?

Je kan je KVM gebruiken door middel van te inloggen in jouw client area. Nadat je bent ingelogd, klik je vervolgens op services > server > KVM Management

Je bent nu ingelogd op de KVM pagina in de client area. Via deze pagina kun je jouw KVM details vinden en je kunt ook taken uitvoeren zoals het resetten van jouw KVM en de KVM pagina bezoeken.